L’Organització Mundial de la Salut (OMS) publicà aquest dilluns un comunicat sobre un estudi del Centre Internacional d’Investigacions sobre el Càncer (CIIC) que afirma que hi ha una relació entre el risc de patir determinats tipus de càncer i el consum de carn processada i carn roja. El doctor Kurt Straif, Cap del Programa de Monografies del CIIC, afirma que “per a un individu, el risc de desenvolupar càncer colo-rectal pel seu consum de carn processada continua sent molt petit, però aquest risc augmenta amb la quantitat de carn consumida”.
Ja era sabut que un excés d’aquests aliments podia augmentar el risc de patir malalties cardiovasculars, per la seua aportació de colesterol i àcids grassos saturats. Tanmateix, consumits de forma equilibrada en el context d’una dieta saludable ens aporten clars beneficis nutricionals: ferro, vitamines del grup B o aminoàcids essencials. Malgrat això, la notícia ha suposat un cert revol mediàtic.
A continuació podeu consultar alguns enllaços relacionats:
- “El Centro Internacional de Investigaciones sobre el Cáncer evalúa el consumo de la carne roja y de la carne procesada” (Comunicat de premsa de l’OMS)
- “L’OMS alerta que el béicon, les salsitxes i la resta de carn processada és cancerígena” (324)
- “L’OMS declara cancerígena la carn processada”, “Què és la carn processada?”, “¿A cuántas lonchas de beicon equivale un paquete de tabaco?” (El País)
- Actualització: Infografía: Guía básica de la clasificación de carcinógenos de la IARC (Naukas)