Carn processada i càncer (estudi de l’OMS)

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) publicà aquest dilluns un comunicat sobre un estudi del Centre Internacional d’Investigacions sobre el Càncer (CIIC) que afirma que hi ha una relació entre el risc de patir determinats tipus de càncer i el consum de carn processada i carn roja. El doctor Kurt Straif, Cap del Programa de Monografies del CIIC, afirma que “per a un individu, el risc de desenvolupar càncer colo-rectal pel seu consum de carn processada continua sent molt petit, però aquest risc augmenta amb la quantitat de carn consumida”.

Ja era sabut que un excés d’aquests aliments podia augmentar el risc de patir malalties cardiovasculars, per la seua aportació de colesterol i àcids grassos saturats. Tanmateix, consumits de forma equilibrada en el context d’una dieta saludable ens aporten clars beneficis nutricionals: ferro, vitamines del grup B o aminoàcids essencials. Malgrat això, la notícia ha suposat un cert revol mediàtic.

A continuació podeu consultar alguns enllaços relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *