Foto del dia de Ciències de la Terra

A dalt es mostra l’espectacular Santa Elena Canyon al Parc Nacional Big Bend. Aquesta estreta gorja és tallada pel Río Grande. Texas és al costat dret de la imatge i Mèxic a l’esquerra. Aquí el riu separa els afloraments de pedra calcària de la Mesa de Anguila, al costat de Texas, de Sierra Ponce, al costat mexicà. En alguns llocs, les parets del tallat s’eleven 457 m sobre el riu. Fa entre 60 i 130 milions d’anys, els sediments que es van acumular en un mar poc profund es van establir a la zona que ara compon aquest Parc Nacional. Aquests sediments finalment es van endurir en capes massives de pedra calcària que durant milions d’anys van ser tallats pel Río Grande, formant Santa Elena Canyon. Podeu trobar una foto nova cada dia a http://epod.usra.edu/.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *