Durant les colònies a la casa de la Manreana vam aprendre a fer pa ! Ens agradaria compartir amb tots vosaltres la recepta per poder-lo fer a casa.
Ingredients:
Aigua 250 cl
Farina 500 gr
Sal 10 gr
Llevat 2 cullerades
Procès per fer el pa:
Posar la farina sobra la taula i l’amassarem fins que tots els ingredients quedin molt ben barrejats.
Un cop tinguem tots els ingredients ben barrejats li donem la forma que volguem, però és important anar-nos posant farina a les mans perquè la massa no se’ns enganxi. Un cop ja tinguem la forma desitjada deixem reposar la massa tapada amb un drap. Passats ja uns 10 minuts el podem posar al forn però és important pintar-lo abans amb aigua. Posarem el pa al forn a 200º i l’anirem mirant fins que estigui torrat.
També vam aprndre a fer massa de pizza i és ben senzill, són els mateixos ingredients que els del pa però afegint un raig d’oli. Això si, la masssa ha de quedar fina i poc enganxosa.