FESTA FINAL DE L’ESCOLA: EXHIBICIONS OLÍMPIQUES

El dia de la festa de final de curs va ser tot un èxit. Cicle mitjà va ser l’encarregat de l’organització de la festa: presentadors, animadors, creadors i repartidors de tríptics, ajudants en algun acte si feia falta, etc.

Cada curs va preparar una exhibició i, per ordre i davant de totes les famílies van representar-la.

A continuació us presentem un dels models de tríptic que es va elaborar a la comissió de publicitat, on hi apareixen totes les exhibicions i l’ordre d’aparició.

 

 

Anem avançant en les comissions

Immersos ja dins la segona part del projecte i creades les comissions de treball per tal que la festa de final de curs sigui un èxit, és hora de treballar dins de cada comissió.

Els que estan a la comissió de plàstica i després de dissenyar diferents models de mascota, voten quina els hi agrada més i li posen nom. Estan tan engrescats en el procés d’elaboració que decideixen fer-ne dues (nen i nena). A banda uns altres alumnes estan pensant i practicant el ball de mascotes pel dia de la festa.

Aquí teniu algunes imatges de les mascotes del dia de l’assaig general abans de la festa.

 

SEGONA PART DEL PROJECTE: LES COMISSIONS

Presentats tots els projectes sobre l’esport olímpic triat, és hora de començar a treballar amb la segona part del projecte: organitzar la cerimònia olímpica, que a la vegada servirà com a festa de final de curs de l’escola.

De fet. ja fa un parell de setmanes que hi estem immersos.

Ens vam agrupar tots els alumnes de CM al pati per plantejar-los-hi el que anàvem a fer i per fer una llista de totes les coses que ells creien que necessitava una cerimònia olímpica. Algunes de les que van dir van ser: torxes, banderes, presentadors, mascota, logo, cartells informatius, bar per recaudar diners per l’escola, etc.

A partir d’aquí i com que vam veure que hi havia molta feina i que no tindríem temps de fer-ho tots tot, vam decidir crear comissions; per tal que cada comissió s’encarregués de fer unes tasques en concret. Ells van triar en quina comissió volien anar.

Les comissions que van sortir van ser:

  • Plàstica: creació i elaboració de les banderes dels països i de la mascota.
  • Logística: cartells informatius, guió dels presentadors de l’acte, preparació de tot el material, dj amb les cançons preparades per l’acte…
  • Publicitat: elaboració del tríptic del dia de la festa i del logo.
  • Disseny: elaboració de les torxes i del peverter amb 3D (aprofitant la impresora 3D que tenim a l’escola).

VALOREM EL GRAU DE SATISFACCIÓ DEL TREBALL REALITZAT

En finalitzar el projecte els alumnes en van fer una valoració personal i en grup cooperatiu. Aquestes valoracions es van afegir dins del DIARI DEL NOSTRE PROJECTE que va anar passant per les famílies de l’alumnat.

 

Álex, Álvaro i Gemi

Maria, Lucía i Carla

Paula i Irene

AVALUEM LA FEINA FETA

L’avaluació del projecte va iniciar-se amb la complementació d’un formulari KPSI i una pluja d’idees per part de tots els alumnes. Cal tenir en compte que moltes de les activitats es van realitzar de manera conjunta (cinquè i sisè) i barrejant alumnes de tots dos nivells.

Hi ha hagut tres nivells avaluatius: una autoavaluació, una coavaluació (dins del grup cooperatiu) i una darrera coavaluació de gran grup (exposició de la recerca realitzada i de les conclusions a que s’ha arribat).

Finalment els alumnes han tornat a complimentar el formulari KPS i hem realitzat la comparació dels resultats inicials amb els finals i la valoració ha estat força positiva.

?

ESTADA AL DELTA

El producte final ha estat l’elaboració d’un quadern col·lectiu sobre el delta de l’Ebre. Aquest quadern de colònies ha seguit l’ordre natural del plantejament del projecte, intentant respondre a la qüestió de si pot desaparéixer el delta i possibles solucions a la problemàtica.

TAPA DEL DIARI

ELS FLAMENCS DEL DELTA

LA LLOTJA DE PEIX I VISITA A LA PUNTA DE LA BANYA

Es va començar a confeccionar  abans de  l’estada a les colònies i es va continuar durant la mateixa estada per tal de reflexar de manera immediata les experiències viscudes, i es va enllestir a la tornada a l’escola . En el QUADERN DE COLÔNIES s’hi hi han anat afegint les fotografies realitzades sobre cadascun dels aspectes treballats: ecosistemes del delta, activitats econòmiques, problemàtiques ambientals i possibles solucions ( cadascun d’aquests blocs ha estat realitzat pels diferents grups de treball cooperatiu i consensuat posteriorment amb la resta del grup-classe). Finalment aquest quadern ha anat passant per les famílies que tal de que en fessin la seva aportació o valoració personal.

MARXEM DE COLÒNIES!

Tot el que es pugui aprendre i comprovar de manera activa i presencial pensem que és el millor i l’aprenentatge acaba sent més significatiu.  Per tant a l’escola ens hem documentat a través d’articles de revistes, vídeos, activitats diverses per tal de poder anar al Delta i comprovar tot el que hem descobert i après sobre aquest paisatge tant especial.
Les activitats han estat diverses i no sempre amb la mateixa organtizació: parelles, gran grup, intercicles…. orals, escrites…

Estar al Delta ens ha donat la possibilitat de comprovar in situ allò que hem vist en imatges i vídeos i hem pogut fer preguntes i aclarir dubtes amb la gent experta sobre cadascun dels temes que hem abordat.

SORTIDA EN BICICLETA PELS ARROSSARS DEL DELTA

 

LA VEU DELS ALUMNES – PROJECTE L’HORT ESCOLAR

A l’escola, els alumnes de cicle Superior, duen a terme un “projecte” sobre reportatges televisius. Arran d’això, van entrevistar amb alguns alumnes de 3r per demanr-los-hi informació sobre el projecte de l’hort que estavem treballant.

En aquest enllaç podeu veure i escoltar el reportatge: https://www.youtube.com/watch?v=VZFWUSvO-Ac

L’alumnat va valorar molt positvament el projecte de l’hort escolar perquè van haver-se d’implicar molt tots ells, van gaudir de les diferents tasques, tots es van mostrar molt participatius i amb ganes de col·laborar i aprendre molt! Cal dir que és un projecte que va molt bé perquè aprenguin sobre el creixement de les plantes, veuen la seva evolució…

PRODUCTE FINAL

A través d’aquest projecte vam aconseguir recuperar l’hort i que els alumnes fessin la collita de les verdures i hortalisses que havien plantat a principi de curs. El que vam anar recol·lectar ho vam repartir entre l’alumnat el qual col·laborava fent diferents tasques:

  • Treure les males herbes.
  • Regar de forma periòdica.
  • Sembrar i/o plantar verdures i hortalisses de temporada.
  • Recol·lectar.
  • Cavar la terra.
  • Fer neteja general del perímetre de l’hort.

Ha sigut un projecte molt enriquidor, tan pels infants com per l’equip docent que ha intervingut en aquest projecte ja que els nens i nenes van prendre consciència i responsabilitat de les necessitats que comporta el fet de tenir cura de les plantes de l’hort.

No obstant, cal dir que el projecte el teniem planificat per dur-lo a terme durant 3 setmanes però, com que es va allargar molt més degut a les necessitats de les plantes vam haver de fer petits grups d’alumnes voluntaris de l’aula els quals a l’hora del pati duien a terme les diferents tasques esmentades anteriorment.

Podeu veure algunes imatges en el següent enllaç sobre la recol·lecta d’alguns aliments:

Calçots de l’hort!!

 

AVALUACIÓ PROJECTE DE L’HORT ESCOLAR

L’avaluació ha sigut continua i finalitzada amb una prova final feta amb un programa informàtic “Kahoot” el qual consisteix en respondre 10 preguntes tipus test en un entorn atractiu per l’alumnat gràcies al format d’aquesta aplicació.

Al llarg del projecte vam dur a terme l’autoavaluació sobre l’activitat i la implicació dels alumnes.

A continuació us ens ensenyem una mostra d’una de les deu preguntes sobre l’activitat d’avaluació final amb l’aplicació “Kahoot”: www.kahoot.it