El problema de Monty Hall

En un concurs, el concursant tria una porta entre tres, i el seu premi consisteix en el que es troba darrere. Una d’elles amaga un cotxe, mentre que a les altres dues hi ha una cabra. Llavors el presentador, que sap on és el cotxe, obre una de les portes que no has triat i mostra que darrere d’ella hi ha una cabra. El concursant ara té l’opció de canviar la porta  escollida. Ho ha de fer per tenir més probabilitats d’aconsseguir el cotxe, o no?
Aquest és el problema de Monty Hall, on molts matemàtics han estat discutint les probabilitats d’obtenir el cotxe canviant de porta o no. La majoria de matemàtics diuen que és el mateix, que les probabilitats són del 50% en cada porta.
Però una persona, Marilyn vos Savant, catalogada com la persona amb el quocient intelectual més alt del món, va dir que no, que tens més opcions d’obtenir el cotxe si canvies la porta que has triat inicialment. Marilyn va rebre molts correus de matemàtics acusant-la de donar una resposta errònia.
I tú, què en penses?

Si vols fer la prova, entra a la simulació i juga unes quantes vegades canviant de porta i no. Veuràs els resultats.

simulació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *