Llibres de text

No, no n’usem. Els llibres de text de les editorials han quedat apartats del nostre departament. Aquest curs que s’acaba ha estat el primer on hem usat material creat pels professors de tecnologia i disponibles a la plataforma digital de l’institut, el moodle. Què farem el curs vinent? Continuar el que hem començat. El camí no és fàcil, hi ha molta feina de preparar activitats i buscar material audiovisual per fer les classes més interessant i didàctiques, però ho hem de fer, i per diverses raons.
La primera i principal és l’econòmica. Els llibres són cars i els nostres són totalment gratuits. La segona raó és que són del tot actualitzables, qualsevol canvi de llei que obliga a canviar de llibres perquè han canviat el temari (no ens enganyem, els canvis són quatre coses), nosaltres no ho hem de fer, tan sols hem de fer quatre retocs als apunts i llestos, ja temin llibres nous. I la tercera és que aquests materials s’han elaborat pensant amb la tipolologia dels nostres alumne, ques disposen de materials adaptats a diferents ritmes d’aprenentatge, sense cap cost addicional per supost.
Aquest any hem aprés moltes coses i hem de corregir algun que altre contratemps, però seguirem per millorar i tirar endavant el nostre projecte educatiu sense llibres de text.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *