El botons de les camises

Les camises dels homes tenen els botons a la dreta, mentre que les bruses de les dones el tenen a l’esquerra. No és que sigui més o menys fàcil tenir-ho a un costat o a un altre, però l’explicació del perqè aquesta distinció ve de fa uns quants anys…

Quan van apareixer els botons de les camises, els que les portaven eren els homes, i com la majoria eren dretans, era més fàcil posar-los a la dreta. Les primeres dones que va portar brusa eren les dones de classe alta. Com que no es vestien soles, van posar els botons a l’esquerra per a que les doncelles que les vestien, majoritàriament dretanes, els hi resultés més ràpid fer-ho.

Aquesta costum s’ha anat extenen i malgrat que es podria haver canvuat, no es va fer. Els motius podrien ser dos: un que les dones es van acostumar a fer-se els botons de l’esquerra, i l’altre, per mantenir la feminitat de la peça al ser diferent de la dels homes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *