Abu Simbel i la pressa d’Asuan

L’any 1971 es va inaugurar la presa s’Asuan a Egipte. Es una obra monumental construïda sobre el riu Nil, i es va fer per controlar les riuades que desolaven la part final del riu, sobretot a la desembocadura. Es van trobar molts problemes, però sobretot un: Abu Simbel.

Abu Simbel és un temple situal a la vora del riu i excavat a la roca per glorificar al faraó Ramses II. Al construir la presa, el nivell del riu va començar a pujar i van veure que quedaria enterrat sota l’aigua. La solució va ser impressionant: traslladar el temple pedra a pedra 60 metres més amunt. Va ser una obra d’enginyeria de precisió: s’havia de tallar la roca per fer les peces, numerar-les, transportar-les, i tornar-les a muntar tal com estaven. Aquest vídeo ensenya com es va fer aquest trasllat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *