La classe dels blocs

Són dos quarts de quatre a l’aula d’informàtica de l’institut. Avui Miquel no ha vingut, m’han dit que està malalt i, a més a més, s’ha trencat un braç. La resta de la classe està davant els seus ordinadors actualitzant els seus blocs. La majoria parla, sobretot Pau i Xavi. Ara encara riuen més perquè estan veien el que estic escrivint a la pantalla dels projector. Resulta curiós, però els hi ha captat l’atenció veure què fa el professor mentre ells treballen.

Avui es queixen que Internet no funciona, que va molt lent i altres històries que els posa nerviosos perquè no disposen de la suficient paciència per esperar. Si Internet no va, són incapaços de fer res. Finalment, els he convençut que obrin un processador de textos per a que escriguin alguna cosa sobre el seu bloc. Ferran ha començat a escriure, i Hector està pensant què escriure mentre s’inspira mirant què escriu Ferran. Eli està desesperada perquè no troba cap tema per escriure, mentre que Pau i Xavi… bé ells segueixen xerrant.

Guillem i Ferran (Vernet) estan molt concentrats amb els seus escrits, Per cert, Aída i Èrica tampoc han vingut. Héctor sembla que finalment s’ha inspirat, mentre que Pau i Xavi… bé, aquest cop ja han callat i estan escrivint, al menys això és el que sembla. Eli també s’ha inspirat, i el silenci de Guillem i Ferran (Vernet) està justificat per uns símbols molt estranys que apareixen sobre les seves pantalles.

Ara queden quinze minuts per acabar la classe. Molts estan desesperats perquè no saben què escriure ni com acabar el que han escrit. La resposta a aquesta classe, la setmana vinent quan puguin actualitzar els blocs a Internet. Llavors segurament riurem tots de les coses, per no dir una altra cosa, que hauran escrit en aquesta classe mancada d’una eina tan bàsica a les seves vides com Internet que, en dies com avui quan no funciona, es troben molt i molt perduts.

En sembla que no són conscients que hi ha vida més enllà d’Internet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *