Les neus perpètues del Kilimanjaro

El Kilimanjaro és una muntanya de 6.000 metres situada al cor de l’Àfrica, a Tanzània. És molt famosa per que al seu cim hi ha neu tot l’any, és per això que es coneixen com les neus perpètues del Kilimanjaro. Ara es veu que perilla aquesta perpetuïtat i els científics creuen que l’escalfament global està causant la seva desaparició al comprovar que cada cop n’hi menys. Però la causa d’aquesta recessió podria ser una altra: la desforestació de la muntanya.

El cim cada cop menys nevat del Kilimanjaro és una de les fotografies que més els agrada ensenyar als científics del IPCC per demostrar les conseqüències de l’escalfament del planeta per culpa del CO2. Però un article recentment aparegut a la revista Nature diu que la causa és la desforestació que pateix la muntanya. L’aire que puja muntanya amunt era humit quan hi havia arbres i al arribar dalt l’aigua es precipitava en forma de neu. Al haver menys arbres, l’aire puja més sec, pel que neva menys.

Això és que afirma aquest estudi, i contradiu les afirmacions que culpen a l’increment del CO2.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *