La quarta xemeneia del Titànic

Una de les quatre xemeneies del Titànic era de mentida. El transatlàntic tenia un motor de vapor mogut per grans calderes que desprenien els gasos per tres xemeneies. La quarta es va construir per fer el vaixell més impressionant.

269 metres de llarg, 29 metres d’ample i 56 metres d’altura dels de quilla fins la xemeneia, eren les dimensions del Titànic. El motor de vapor generava 50.000 cavalls de potència. Era alternatiu de quatre cilindres amb una turbina tipus Parsons. Aquest motor era alimentat per 20 calderes i 159 forns que cremaven carbó. Tres xemeneies eren més que suficients per treure els gasos de la combustió i el projecte inicial contava amb això, tres xemeneies. Però els amos de la companyia naviliera que construïa el Titànic, la WHITE STAR LINE,  van pensar que posar una quarta xemeneia impressionaria molt més a la gent fent-li creure que amb tanta xemeneia aquell vaixell aniria molt més ràpid. La quarta xemeneia es va usar per la ventilació de la cuina entre d’altres coses, pel que tan sols sortia fum blanc i no negre com a la resta.

Més informació:

Anècdotes del Titànic

El Titànic (Wikipèdia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *