IgNobel 2008

Els premis Ig Nobel són una paròdia dels premis Nobel que es donen en les mateixes dates que els premis originals, aproximadament en el mes d’octubre. Estan organitzats per la revista d’humor científica Annals of Improbable Research (AIR). La gal·la de lliurament es realitza a la Universitat de Harvard. Les investigacions premiades són reals malgrat no ho semblin degut a l’absurd que poden arribar a ser.

 Aquests premis van ser creats l’any 1991 i guardonen els assoliments d’investigacions que poden provocar riures, però que després fan que les persones pensin. L’objectiu dels premis és informar d’assoliments insòlits, imaginatius i estimular l’interès de tots per la ciència, la medicina, i la tecnologia. En anglès Ig Nobel es pronuncia igual que ignoble, que significa “innoble”, d’aquí el nom. Aquí n’hi ha uns quants de l’any 2008:

NUTRICIÓ: Massimiliano Zampini, de la Universitat de Trento, Itàlia, i Charles Spence, de la Universitat de OXford, el Regne Unit, per modificar electrònicament el so d’una patata xip perquè la persona que la mastega pensés que era més cruixent i fresca del que era realment.

BIOLOGIA: Marie-Christine Cadiergues,Christel Joubert i Michel Franc, de l’Escola Veterinària Nacional de Tolouse, França, per descobrir que les puces que viuen en un gos poden saltar més alt que les que viuen en un gat.

MEDICINA: Donen Ariely, de la Universitat Duke, els EUA, per demostrar que medicaments falsos i cars són més efectius que medicaments falsos i barats.

FÍSICA: Dorian Raymer, de la Iniciativa d’Observatoris d’Oceans de la Institució de Oceanografía, EUA, i Douglas Smith, de la Universitat de Califòrnia, San Diego, EUA, per demostrar matemàticament que munts de corda o cabells, o de gairebé qualsevol altra cosa, inevitablement acabar-se embolicant i formant nusos.

QUÍMICA: Sheree Umpierre, de la Universitat de Puerto Rico, Joseph A. Hill, dels Centres de Fertilitat de Nova Anglaterra, EUA, iDeborah Anderson, de l’Escola Universitària de Medicina|Medecina de Boston i l’Escola Mèdica d’Harvard, EUA, per descobrir que la Coca-Cola és un efectiu espermicida, i a C.Y.Hong, de la Universitat Mèdica de Taipei, Taiwan, C.C. Shieh, PÀG. Wu i B.N. Chiang, de Taiwan, per descobrir que no ho és.

Si voleu conèixer els dels altres anys, pots consultar el següent article. ignobel: premis curiosos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *