L’Efecte Shepard

Escolta el següent vídeo. Quan hagis acabat, torna’l a escoltar. Fes-ho unes quantes vegades més. Quan te’n cansis, continua llegint.

[kml_flashembed movie=”http://es.youtube.com/v/ugriWSmRxcM” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /] 

No es tracta de cap truc, és el mateix vídeo i les notes que escoltes sempre són les mateixes: has sofert l’efecte Shepard.

Roger Shepard és un Californià que va crear uns sons que són una combinació d’unes quantes notes. Al següent so que sents, unes notes pugen de to i d’altres baixen, creant la sensació que el so també puja de to. Al tercer so passa el mateix, unes notes baixen i d’altres pugen, creant la sensació de nou que el so ha pujat de to. Per tant, tindràs sempre la sensació que les notes que sents són sempre ascendents, és per això que quan tornes a escoltar el vídeo et dóna aquesta sensació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *