Els eructes de les vaques

vaca_pensant.jpgNo és broma: científics australians han creat una herba per a que les vaques no eructin. La idea d’aquests científics és reduir les emissions del gas metà (CH4) que eructen les vaques per reduir l’efecte hivernacle.

Segons ha comptabilitzat el grup d’experts del IPCC, el Grup Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic, el metà representa el 15% de la contribució humana a l’escalfament global, incloent a les vaques. S’estima que una sola vaca pot produït 700 litres de metà al dia, i que el 3% de les emissions de gas hivernacle de la Gran Bretanya està produït per totes les vaques del país.

Les vaques, com tots els remugants, tenen quatre estomacs per digerir l’herba. El metà el produeix la flora microbiana del seu sistema digestiu quan digereix herba. Aquests microbis descomponen la cel·lulosa generant metà que les vaques eructen. Aquesta herba “anti-eructes”, la Gramina, és més digerible i no és necessari tanta descomposició per part dels microorganismes, generant menys metà.

Tampoc és broma: un científic va suggerir que per reduir les emissions de metà per part de les vaques era no menjar carn de vaquí ni llet de vaca.

Més informació: desenvolupament herba anti-eructes

One thought on “Els eructes de les vaques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *