Apnea del correu electrònic

email.jpgA la classe de Tecnologia estaven fent informàtica, concretament una taula amb un full de càlcul. Els alumnes estaven molt avorrits de fer gràfics, introduir fórmules i entrar dades inútils a les cel·les. A falta de cinc minuts per acabar el professor els va deixar entrar a Internet. Es van dedicar tots a mirar el Hotmail a llegir els seus correus. El silenci era sepulcral, ningú respirava…. literalment: la classe va deixar de respirar i van començar a posar-se vermells com a tomàquets, sobretot Jaume i Xavi que estaven llegint correus molt llargs. Quan el professor se’n va adonar, va desconnectar tots els ordinadors de cop. Els alumnes van recuperar la respiració i va semblar que tornaven d’un son molt profund. Havien patit la apnea del correu electrònic.

La apnea és deixar de respirar durant uns segons, ja sigui de forma voluntària com involuntària. Respirar és un acte reflex que el fem sense pensar, és com si diguem un procés automàtic. Però hi ha moments on es deixa de respirar degut a alguna alteració. Una de les apnees més comuns és la del son, on es deixa de respirar mentre s’està dormint sense que el que ho fa sigui conscient.

Però recentment n’ha aparegut una altra: la apnea del coreu electrònic. Es tracta de contenir la respiració  mentre es mira el correu electrònic. Aquest terme el va acunyar la investigadora Linda Stone al comprovar que els seus companys de feina respiraven amb dificultats quan estaven llegint el correu cada dia. Això podria ser un símptoma d’estrès. La solució a aquest problema es pot resoldre agafant-se les coses amb calma, i ser conscient de la respiració mentre s’està llegint el correu electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *