El Parkinson i la Wii

wii.jpgIngrid Bell està jugant amb la Wii. Ingrid Bell juga a bitlles llençant la bola virtual a través del comandament a distància. Ingrid Bell té 70 anys. Ingrid Bell té Parkinson…

Les video consoles es van idear per a l’oci. Però han trobat nous usos molt diferent per al seu propòsit inicial. La PS3 l’han adquirit moltes universitats per fer càlculs en els seus estudis, ja que són molt més ràpides que qualsevol ordinador. La Wii, en canvi, degut a la seva forma de jugar inalàmbrica, l’estan provant com a teràpia en malalts de Parkinson.

El Parkinson és una infermetat que afecta a una substància anomenada dopamina que produeixen les cèl·lules nervioses del cervell. Aquesta substància coordina els moviments del cos, pel que la no presència de la dopamina fa que els malalts de Parkinson no puguin controlar certs moviment del seu cos, com els braços o les mans. Fer tasques diàries senzilles resulten un gran problema degut a la falta de control de les extremitats dels malalts. Però ara, un centre mèdic nord-americà està fent una teràpia a malats de Parkinson amb la consola Wii per que facin exercicis de coordinació.

El joc Wii Sports és l’usat en aquesta teràpia. Ensenyen als pacients a fer exercicis de coordinació i d’equilibri jugant a bitlles, o donant cops a la raqueta de tenis amb el comandament a distància. Els primers resultats han donat una petita millora als pacients. Ingid Bell, una de les pacients de Parkinson , pot ara pujar escales tota sola quan fa sis mesos ho havia de fer ajudada del seu marit. Els resultats semblen esperançadors.

Per saber-ne més:

http://www.elmundo.es/elmundosalud/especiales/2005/09/parkinson/que_es.html

http://actualidad.terra.es/ciencia/articulo/wii_parkinson_consola_utilizada_estudio_2382245.htm

2 thoughts on “El Parkinson i la Wii

  1. ferran

    la wii és la millor!!!!!!!
    i no com altres consoles que de jugar acaves amb els dits com una formigonera de moure'ls tant. En canvi la Wii fa que et moguis més i així fas esport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *