Pareidolia: veure el que no és

caracydonia.jpgLa foto del costat va ser presa per la sonda espacial Víking I l’any 1976 quan orbitava sobre el planeta Mart. Es coneix com la cara de Cydonia, la regió de Mart on es va fer la foto. Al veure-la, molta gent va especular en que es tractava de la resta d’una antiga civilització marciana. La primera impressió realment és la d’una cara, però en realitat no ho és. Anys després, altres sondes amb aparells més sofisticats van descobrir que es tractava d’una simple muntanya. Aquest fenomen d’associar imatges a objectes rep el nom de pareidolia.

La pareidolia és un fenomen psicològic que ens passa a la majoria de nosaltres i que consisteix en reconèixer una imatge, una cara per exemple, on no la hi ha realment. La paraula pareidolia prové del grec “eidolon” (imatge) i “par” (semblança). Una de les pareidolies més comuns és quan es mira passar els núvols, on van apareixent i desapareixent contínuament cares i figures.

A la següent pàgina web en trobaràs unes quantes, i al vídeo de sota també.

http://xenmate.blogspot.com/search/label/pareidolia

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/W7_co5cdV1c" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *