L’aprofitament d’un fracàs

postit.jpgEls Post-it són un producte de gran èxit que va ser descobert degut a la inspiració d’un home aprofitant-se dels fracassos d’un altre.

Els Post-it són paperets de colors autoadhesius que s’utilitzen per escriure notes per recordar i enganxar-les a llocs on es vegin bé. Solen ser de color groc, però n’hi ha roses, verdes, sempre amb colors llampants.

L’any 1968, Spencer Silver, que treballava a l’empresa 3M, volia fabricar un adhesiu molt potent. El cas és que desprès de molt intentar-ho no se’n va sortir, i l’únic que va obtenir va ser una cola molt fluixa. Decebut, va abandonar els seus descobriments i va acabar arxivant el seu projecte molt decebut.

Sis anys desprès, Arthur Fry que també treballava a l’empresa 3M, estava a missa cantant amb el seu llibre de salms. Per marcar per on anaven, posava trossos de paper com a marcador de pàgines, però li queien constantment. Va pensar que li aniria bé un paper que es pogués enganxar i desenganxar amb facilitat, de manera que no li caigués ni fes malbé el llibre. Llavors se’n va recordar del seu malaurat company i el seu adhesiu.

Arthur va anar fent diverses proves amb aquests adhesiu i els papers, i desprès de molts intents, els van posar a la venda l’any 1980 desprès d’una gran campanya de publicitat

Avui dia, no es pot imaginar cap oficina sense els seus Pot-its enganxats als llocs més inversemblants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *