Cites famoses

citescelebres.jpg“La ràdio no té futur. Els Raig X resultaran una farsa. Les màquines voladores més pesades que l’aire són impossibles”. Aquesta frase la va pronunciar a principis del segle XX el físic britànic William Thomson quan comentava aquests recents descobriments fets en aquesta època. És la cita  d’un científic on es demostra que es va equivocar. No sempre ha estat així, molts altres pensadors han dit la seva amb més o menys fortuna. Aquí en pots trobar unes quantes més.

“Un expert és aquell que ja ha comès tots els errors possibles en una matèria molt concreta” . “Mai t’expressis més clarament del que ets capaç de pensar”. (Niels Bohr, físic danès)

 “Mai t’adones del que ja has fet; només pots veure el que et queda per fer.” (Marie Curie, física polonesa, química)

“Qualsevol estudiant de Ciències, sobretot si ja no és dels més joves, s’adonarà que té molt que aprendre i també que ha de rebutjar gran part dels après amb anterioritat”. (John Herschel, astrònom anglès)

 “Els científics estudien el món tal com és, els enginyers creen el món que mai ha estat”. (Theodore von Karman, enginyer aeronàutic hongarès):

“En matemàtiques és inútil tractar d’entendre-les una mica. Només cal usar-les.” (John von Newma, matemàtic hongarès)

“Si un no pot explicar el que ha estat fent, el seu treball mancarà de valor”. (Erwin Schrödinger, físic austríac)

“Si la meva teoria de la relativitat és exacta, els alemanys diran que sóc alemany i els francesos que sóc ciutadà del món. Però si no, els francesos diran que sóc alemany, i els alemanys que sóc jueu”. (Albert Einstein, físic alemany)

“El que escoltes ho oblides, el que veus ho recordes, el que fas ho aprens. (Goethe, filòsof alemany)

“És fàcil complicar les coses, el difícil és simplificar-les.” (Proverbi oriental)

“Tots podem empipar-nos; això és fàcil. Però empipar-nos amb la persona adequada, amb l’abast adequat, en el moment adequat, amb la finalitat adequada i de la forma adequada, això és el difícil!” (Aristòtil, filòsof grec)

“Tot ésser humà té deu minuts d’estupidesa al dia. El truc està en no passar d’aquest límit”. (Winston Churchil, primer ministre britànic)

“Comprendre les coses que ens envolten és la millor preparació per a comprendre les coses que hi ha mes allà”. (Hipatia, matemàtica grega)

“He redactat aquesta carta més extensa de l’usual per que no disposo de temps per a escriure-la més breu” (Blaise Pascal, pensador francès)

“La frase mes excitant que es pot sentir en ciència, la qual anuncia nous descobriments, no és “Eureka!” (Ho vaig trobar!) sinó ‘És estrany …”. (Isaac Asimov, escritor rus de ciència-ficció)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *