EL VIRUS DE L’AULA I LES NORMES DE CONVIVÈNCIA

Us presentem una activitat que hem aplicat amb els alumnes de primària i que ha resultat ser tot un èxit ja que està estretament relacionat amb la malaurada i trista situació que estem vivint actualment a les aules convertint-la en una activitat alegra i motivadora pels alumnes.

Es tracta d’una ACTIVITAT DE TREBALL COOPERATIU on els alumnes, per grups, han de pensar diferents apartats amb l’objectiu que, entre tot el grup classe, s’arribi a CREAR UN VIRUS D’AULA, una mascota que els acompanyarà al llarg de tot el curs. La consigna que se’ls dóna és que es tracti d’un VIRUS BO, és a dir, que contagiï coses boniques que ens ajudin a ser millors persones i a viure de manera cívica i responsable. D’aquesta manera els alumnes s’han d’inventar la forma de contagi i què els passa a la gent que resulta contagiada d’aquest virus tan contagiós. 

Quan el virus de l’aula veu algú que no es comporta correctament, el contagia i fa que la seva conducta canviï.

Després que cada grup s’inventi i redacti la seva part de la descripció es posen en comú i cada alumne acaba escrivint la descripció sencera del seu virus. En aquest cas, hem escollit un PDF editable creat per nosaltres mateixes.

Un cop redactada la definició és el moment d’establir les NORMES DE L’AULA i…com ho farem? a partir dels SÍMPTOMES de contagi del virus! Els deixarem escrits també en un document i, seguidament, es penjaran les normes a l’aula al costat d’un dibuix del nostre virus. Si ja les teniu penjades, els alumnes les poden redactar directament al document.

DESCÀRREGA GRATUÏTA DELS DOCUMENTS EN PDF EDITABLES PER TREBALLAR DIRECTAMENT AMB ELS VOSTRES ALUMNES. US DEMANEM QUE, SI ELS COMPARTIU, EN NOMBREU L’AUTORIA.

Mireu la descripció del virus que ha sorgit després de fer el treball amb alumnes de 5è de Primària de l’Escola Lluçanès. Ells l’han anomenat Còvid 2010 perquè és l’any que van néixer. En aquest cas van decidir posar-li una mascareta  perquè “cap virus dolent el pugui contagiar”. Les mascaretes estan dissenyades pels mateixos alumnes i cada setmana l’anem canviant.

“Es diu Còvid 2010 i té 10 anys. És rodó com una pilota. És de mida mitjana. És de color blau cel. Al voltant del cos hi té bolets de diferents colors que són els preferits dels nens i nenes de la classe de cinquè. No té braços ni cames. Té el nas petit i rodó i sempre està somrient. Durant la setmana s’amaga en algun racó de la classe de cinquè i, a les tardes, viatja a casa d’un nen o una nena. El cap de setmana el passa vivint en una casa abandonada a les afores del poble. Tot i ser una casa abandonada el virus l’ha decorada molt bé i s’hi sent a gust. Viu tot sol perquè la seva família acostuma a viatjar per tot el món. És molt àgil i molt amable. Li agrada jugar a futbol amb el FCPradenc però també li agrada el patinatge. El seu menjar preferit són les tallarines i les croquetes. La seva principal afició és contagiar la gent dolenta o que no es porta bé i la transforma en gent bona. La manera de contagiar la gent és fent abraçades i petons i dient coses boniques a cau d’orella. La gent que es troba sota els símptomes de contagi del Còvid2010 es torna feliç i bona persona. 

Símptomes de contagi del virus de l’aula de cinquè:

  • És amable amb tothom.
  • Sap treballar en equip i respecta les opinions i decisions dels companys/es.
  • Cuida els amics i els ajuda quan ho necessiten.
  • Escolta a tothom i sap acceptar el torn de paraula.
  • Evita els conflictes i baralles. Els soluciona parlant i dialogant amb els companys/es.
  • Comparteix la felicitat i l’alegria creant un bon ambient dins l’aula.”

Enllaç a la notícia complerta al portal web de l’Escola Lluçanès

ENS INTERESSA MOLT REBRE EL VOSTRE FEEDBACK. ENS ENVIEU UN COMENTARI? 

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Materials i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *