BINGO DE INVIERNO/BINDO D’HIVERN

Us presentem un joc de creació pròpia però inspirat en els materials i Bingos que es comparteixen des de la web “Lápiz de Ele” (https://www.lapizdeele.com/) i que estan sent molt útil per treballar el vocabulari, la lectura i la comprensió lectora en llengua castellana.

En aquest cas, hem elaborat un Bingo amb elements relacionats amb l’hivern treballant així el vocabulari propi d’aquesta estació de l’any però pot adaptar-se a altres centres d’interès i altres temes que treballeu a l’aula i que s’ajustin a les vostres programacions.


Es tracta de crear un plafó amb dibuixos i/o paraules amb diferents opcions on els alumnes hagin d’escollir (pintar, encerclar…) el que ells prefereixen. En aquest cas es dóna a escollir entre dos dibuixos aquell que mostra millor la seva preferències: fer un ninot de neu o jugar a tirar boles, anar a la neu amb esquís o baixar una muntanya amb trineu, portar bufanda o gorro, embrutar-se amb l’aigua dels bassals o portar paraigua per resguardar-se de la puja…

Es tracta que els alumnes pintin quina de les dues opcions prefereixen i, llegint els cartronets que defineixen un dibuix, col·locar algun objecte sobre d’ell i “marcar-lo”. Qui aconsegueixi marcar totes les caselles d’una mateixa fila aconsegueix 1 punt i qui faci “Bingo”, és a dir, completi tota la taula, aconsegueix 2 punts.

En aquest cas us el presentem en castellà i amb el tema de l’hivern però pot adaptar-se a altres idiomes i altres temes.

Us animeu a provar-lo amb els vostres fills/es o alumnes? Mireu com ho hem treballat amb el grup de 3r de Primària de l’Escola Lluçanès:

DESCÀRREGA DEL MATERIAL EN FORMAT PDF

DESCÀRREGA DEL MATERIAL EN FORMAT WORD (Si l’adapteu i ens voleu fer arribar el vostre treball estarem encantades de poder-lo compartir blocrecursosee@gmail.com). Compartir és construir!

L’Anna M.Cullell del CEE Mare de Déu del Mont (Vilafant) ha adaptat aquest recurs al CATALÀ i ens ha fet arribar la seva versió per tal de poder-la compartir al nostre bloc. Moltes gràcies per l’adaptació Anna i per voler-la compartir amb nosaltres!

ACCÉS AL BINGO D’HIVERN (VERSIÓ CATALANA)

No us perdeu fer un cop d’ull a la pàgina “Lapiz de Ele”, val molt la pena!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article ha estat publicat en Materials. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *