COMPRENSIÓ LECTORA: LES PARAULES INSTRUSES I LES VACANCES ESTIUENQUES

Us presentem una proposta molt potent per treballar la lectura, la comprensió lectora i el vocabulari de manera divertida a través d’un joc on s’hagin de descobrir les paraules intruses que s’han “colat” en un text i, un cop descobertes, mirar d’endevinar quina paraula seria la que aniria al seu lloc. Ho podeu fer amb qualsevol tipus de text. Nosaltres us presentem aquest inventat per nosaltres i molt adequat per treballar aquests primers dies d’escola.

 

El material consta de les següents activitats i nivells:

 

NIVELL A: text i graella on escriure totes les paraules (les paraules intruses que han trobat en el text i la paraula correcta que l’hauria de substituir)

NIVELL B: text (2 pàg.) i graella on ja hi ha escrites les paraules intruses (que cal donar un cop els alumnes han localitzt les paraules). Cal que al costat escriguin la paraula correcta.

SOLUCIONS: text (2 pàg.) amb les paraules instruses ja subratllades (per afavorir l’autoavaluació)

En aquest cas han de trobar 17 paraules intruses.

Es pot fer de manera individual però els lectors/es s’ho passaran millor si es fa de manera col·lectiva. Mentre es llegeix el text en veu alta qui trobi una paraula intrusa hagi de picar de mans. Qui serà el primer a descobrir-la? Quants alumnes picaran de mans? Només una premisa…no es pot picar la paraula si abans el company/a no l’ha llegit.

 

Així comença la nostra història…

Aquestes vacances d’estiu han sigut molt avorrides perquè m’ho he passat molt bé i he gaudit de totes les coses que he fet. Els matins he anat a un casal d’hivern on hi havia molts altres nens i nenes i un bon grup de bombers que ens han preparat moltes activitats perquè tots ens ho passéssim molt malament.
Hi he anat cada dia (de dilluns a divendres) durant tot el mes de novembre perquè els meus pares feien vacances durant l’agost i hem fet moltes activitats. Els dilluns fèiem manualitats, els dimarts piscina, els dimecres bicicleta, els dijous caminades per la zona del costat de l’escola i els diumenges jocs d’aigua (…)

Podeu accedir al material amb PDF del Drive clicant sobre les imatges (captures de pantalla de l’activitat): NIVELL A, NIVELL B I SOLUCIONS EN UN ÚNIC DOCUMENT.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Estiu, Lectura, Llengua, Materials, Vocabulari i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a COMPRENSIÓ LECTORA: LES PARAULES INSTRUSES I LES VACANCES ESTIUENQUES

  1. Gràcies per compartir aquest article tan interessant

  2. Antònia Sánchez diu:

    Hola, moltes gràcies. Un material molt útil i divertit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *