LA RULETA FONOLÒGICA: UN JOC CREAT PER ALUMNES DE 6è DE PRIMÀRIA

Tot seguit us presentem un joc que pot arribar a ser molt útil al les aules per treballar les habilitats bàsiques de lectura i escriptura i estimular la consciència fonològica de manera divertida i lúdica.

Aquest joc ha estat creat pels alumnes de sisè de l’Escola Pública Lluçanès de Prats de Lluçanès amb la intenció de poder-lo presentar al 4t Concurs Tísner de Jocs en Català del qual encara no en tenen el veredicte del jurat però han gaudit molt de la seva elaboració i de la seva explicació amb els més petits de l’escola i que tot seguit us el presentem per tal que també sigui un bon recurs per poder aplicara les vostres aules o fins i tot a casa.

El que sí que us demanarem és que, si el voleu compartir per les xarxes, ho feu sense fer-ne cap variació i nombrant el nom dels autors/es ja que es tracta d’infants que hi han dedicat temps, esforç, il·lusió i dedicació. Nora, Jordi, Èric, Mireia, Roc, Kaoutar, Pau M, Alejandro i Pau F: MOLTES GRÀCIES NOIS I NOIES!

Ja fa uns dies que vam compartir el vídeo de les instruccions a través del canal del facebook del bloc i ara us en compartim el material ja que COMPARTIR ÉS CONSTRUIR!

Per construir el tauler de joc van utilitzar les plantilles de les eines online del programa ARASAAC que permet crear dòminos, taulers d’oca, bingos i altres plantilles tot carregant imatges des de l’ordinador o bé icones del mateix programa. Un cop creat el tauler es pot descarregar en format word i poder-lo editar segons les nostres necessitats. Una eina realment molt útil i interessant. Podeu accedir-hi a través del següent enllaç: http://www.arasaac.org/herramientas.php

INSTRUCCIONS DE JOC:

RULETA: recomanable imprimir-la en format A3, plastificar-la, retallar-la, enganxar-la sobre una base sòlida (cartró gruixut). Sobre d’ella hi hem enganxat un “spinner” amb silicona just per la base per tal que pugui rodar i una fletxa amb cartró per tal de poder saber quina és la prova que cal superar (vegeu vídeo i instruccions de joc). Clicant sobre la imatge accedireu al DOCUMENT PDF per facilitar-ne la impressió.

 

TAULER DE JOC: recomanable imprimir-lo en format A3 i plastificar-lo. Clicant sobre la imatge accedireu al DOCUMENT PDF per facilitar-ne la impressió.

FULL DE REPOSTES AUTOCORRECTIVES:

Ens interessaria saber la vostra opinió sobre aquest joc i ens encantaria poder llegir els vostres COMENTARIS! 

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Jocs, Llengua, Treball cooperatiu i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a LA RULETA FONOLÒGICA: UN JOC CREAT PER ALUMNES DE 6è DE PRIMÀRIA

 1. Maria Cervera diu:

  Hola! Estic preparant el TFG d’EP amb la menció d’Atenció a la Diversitat que tracta de millorar la consciència fonològica dels alumnes que en tenen dificultats afegint el mètode gestual de Suzanne Borel-Maisonny. I una de les coses que he après durant l’ERASMUS de practiques a Bèlgica ha estat els molts avantatges d’aprendre jugant. Així que amb el vostre permís reproduiré la vostra Ruleta fonològica i a jugaaaaaaar!!! GRÀCIES!

 2. Hola Maria,
  encantades que el material et sigui útil i puguis utilitzar la ruleta fonològica pels teus alumnes.
  Cert, els aprenentatges resulten molt més significatius si s’adquireixen jugant!
  Una abraçada,
  Iolanda i Cristina

 3. gemma diu:

  Hola!
  Hi ha alguna manera de descarregar el material sense fer-ho a través de Scribd?
  Gràcies!

 4. Txell diu:

  Que genial aquest joc!!!

  M’encanta!

  Jo també el faré servir!

  Gràcies per compartir-lo!

 5. Moltes gràcies Txell pel teu comentari!
  T’agraïm les teves paraules.
  Iolanda i Cristina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *