DE QUIN CONTE ÉS? TREBALL DE LES INFERÈNCIES A EDUCACIÓ INFANTIL

Les mestres d’Educació Infantil de l’Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès a partir de la formació ILEC de Centre han creat i portat a la pràctica una activitat per tal de treballar i avaluar les inferències treballades a nivell oral a partir de quatre contes populars treballats a l’aula i coneguts pels alumnes:

 • La Caputxeta Vermella
 • Les 7 cabretes i el llop
 • Els tres porquets
 • La rateta que escombrava l’escaleta

Ho han aplicat a les aules d’EI4 i EI5 on els alumnes, per parelles, havien de descobrir a quin conte pertanyien una sèrie d’imatges acompanyades de paraules.

Donaven a cada parella un grup d’imatges pertanyents a un conte popular i havien de parlar tot deduint i inferenciant a quin conte podien pertànyer.

Quan ho descobrien les col·locaven sota una fitxa amb el títol del conte i en feien la comprovació, és a dir, es podien autoavaluar a partir d’unes làmines de correcció  que contenien el títol del llibre i les imatges corresponents.

Un cop comprovats els encerts i els errors omplien la graella d’autoavaluació.

Ens ha agradat molt aquesta activitat i hem pensat que podia ser molt útil a les aules d’Educació Infantil ja que permet treballar les inferències i les deduccions a nivell oral, el raonament, el diàleg i l’autoavaluació. Posteriorment els alumnes poden escriure un llistat de paraules de cada conte treballat.

Les mestres comparteixen amb nosaltres els materials en PDF (imatges, làmines de comprovació de les inferències i graelles d’autoavaluació) que es poden veure i descarregar clicant AQUÍ. Moltes gràcies per compartir els vostres materials!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article ha estat publicat en Materials. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a DE QUIN CONTE ÉS? TREBALL DE LES INFERÈNCIES A EDUCACIÓ INFANTIL

 1. Montse diu:

  GENIAL!! Jo estic a una escola on a SEP treballo l’expressió oral. Tinc un “petit” problema i és que els infants que agafo no es coneixen cap conte tradicional!! Així que, aprofitaré jo a llegir cada dia un d’ells, i al final de mes fer-li l’activitat. Moltes gràcies per aquest bloc, és genial!

 2. Moltes gràcies a tu Montse per fer-nos arribar les teves valoracions i els teus comentaris!
  Un plaer!
  Iolanda Roset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *