TEMPS DE CARNAVAL: ACTIVITATS DE LECTURA, ESCRIPTURA I COMPRENSIÓ

Arriba l’època de Carnaval i en algunes escoles comencen les consignes del Rei Carnestoltes. A moltes poblacions la gent es disfressa i, per aquest motiu, totes aquelles activitats relacionades amb aquesta festa acostumen a ser molt ben acceptades pels alumnes a les proximitats del Carnaval.

Activitat elaborada per una alumna de 1r (Escola Lluçanès)

Amb l’objectiu d’aprofitar el Carnaval per treballar la lectura, la comprensió i la consciència fonològica us presentem un exemple d’activitats per a realitzar amb els alumnes que es poden adaptar i ampliar segons les necessitats.

Es tracta de dos documents d’elaboració pròpia:

  1. Relacionar la disfressa amb una determianada paraula que hi està relacionada (unir amb fletxes). Aquesta activitat es pot adaptar de manera que es pugui realitzar de manera manipulativa col·locant cada cartronet amb la paraula al costat de la disfressa corresponent. Cal tenir en compte que una mateixa paraula es pot relacionar amb una o més disfresses.
  2. Descobrir les síl·labes del nom d’una difressa (amb el suport d’imatges) i pintar-les del mateix color. Cada paraula d’un color diferent. Amb les síl·labes que sobren…han de descobrir el nom d’una disfressa i…dibuixar-la! (Veure la fotografia adjunta)

Podeu descarregar-vos les dues activitats des del Google Drive clicant AQUÍ o visualitzar el document des del Calaméo:

Sònia Sànchez mestra d’educació especial d’una escola ordinària de Badalona vol compartir amb nosaltres un recurs que ella mateixa ha elaborat per treballar el Carnaval a l’aula d’educació especial amb alumnes de cicle mitjà esperant que “sigui útil per a qui ho vulgui utilitzar a la seva aula”. Moltes gràcies per compartir Sònia!

Podeu visualitzar el treball de la Sònia des del Calaméo i descarregar-lo del Google Drive clicant AQUÍ.

Amb el Carnaval podem preparar tot un seguit d’activitats de lectoescriptura. En aquest bloc ja fa temps se’n van publicar una bona mostra que aprofitem per enllaçar-vos a continuació:

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Festes, Jocs, Lectura, Llengua, Materials i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *