CONFEGIM PARAULES AMB MODEL AUTOCORRECTIU

confegir paraulesAl fantàstic bloc educatiu “UN POLSIM DE SAL” he trobat una idea molt interessant per treballar la consciència fonològica i, en aquest cas, confegir paraules a partir d’un model.

El que més m’ha agradat d’aquest recurs ha estat la senzillesa dels materials, la seva fàcil adaptació a l’aula, la possibilitat d’utilitzar-los com a racó de treball, la possibilitat de treballar amb dues grafies diferents i, finalment, la incorporació de l’autocorrecció per part dels alumnes. Us animo a llegir l’article complert al bloc “UN POLSIM DE SAL” clicant AQUÍ.

A partir d’aquesta idea, he decidit crear un material específic per treballar seguint la confegir paraules1metodologia que es defineix en el bloc. Es tracta d’un seguit de cartrons de treball amb una imatge, el seu nom amb dos tipus de lletra i l’espai on confegir la paraula. Seguint les orientacions i imatges del bloc UN POLSIM DE SAL. D’aquesta manera es pot plastificar i utilitzar-lo confegint el nom amb lletres mòbils. En aquest cas, he utilitzar dibuixos i paraules que contenen el dígraf “LL” ja que l’he adaptat a les necessitats dels meus alumnes. Tot  així, es pot utilitzar amb molts d’altres noms i imatges. Espero que us agradi i us sigui útil.

SÍLVIA SÀNCHEZ, a partir de la plantilla inicial, ha utilitzat el mateix recurs per treballar i confegir paraules amb la lletra G. Moltes gràcies Sílvia! Aquí en teniu el resultat:

IOLANDA CRUEL també ha elaborat nous materials a partir de la plantilla. En aquest cas, per treballar paraules amb la lletra M.

DRETS D’AUTORIA: LES IMATGES QUE ACOMPANYEN AQUEST ARTICLE ESTAN EXTRETES DEL BLOC “UN POLSIM DE SAL“. La Lluna, la seva autora, n’ha permès la compartició en aquest article.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Jocs, Lectura, Materials, Ortografia, Vocabulari i etiquetat amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *