RECORD A UNA GRAN POETA: JOANA RASPALL

Joana RaspallAquesta matinada ha mort a Sant Feliu de Llobregat la poeta, bibliotecària i lexicògrafa Joana Raspall havent pogut celebrar el seu centenari. La figura de la Joana Raspall ha estat sempre molt present a les aules i escoles de tot Catalunya en tots els seus poemes, en cadascun dels seus versos.

Just avui, quan des del telenotícies anunciaven la seva mort, el meu fill de sis anys m’ha dit amb cara de sorpresa mare, aquesta senyora és la que ens ha fet el vers de Nadal!. Estic convençuda que els seus poemes no moriran mai sinó que perduraran per sempre més al llarg del nostre viatge per la vida i faran camí al costat dels nostres alumnes fent-los créixer, estimar i entendre la poesia com a un mitjà més de comunicació i expressió dels sentiments.

lecturaA través d’un comunicat, la seva família ha fet una crida animant a totes les escoles de Catalunya a recordar-la llegint un dels seus poemes (http://www.joanaraspall.cat/item/122-ad%C3%A9u-joana.html) i jo he volgut sumar-me a la crida publicant aquest article i compartint amb vosaltres diferents enllaços i recursos per facilitar-vos la difusió de la seva vida i dels seus poemes a les aules.

De la web de l’XTEC us recomano: http://www.xtec.cat/web/centres/celebracions2013/anyraspall/materialsdidactics

tioI tot seguit comparteixo un material d’elaboració pròpia que acabo de crear: materials per treballar el poema de Joana Raspall “EL TIÓ: lectura del poema, completar buits i activitats de comprensió lectora. Hi trobareu diferents adaptacions que hem fet a l’escola amb diferents tipus de lletra per tal de poder-lo treballar en els diferents cicles i segons les necessitats de l’alumnat. Espero que us agradi i us sigui útil. 

Aquest és el meu senzill però sincer homenatge a 100 anys de vida dedicats a la difusió de la llengua catalana i la poesia entre els més menuts!

GRÀCIES JOANA!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Lectura, Llengua, Materials, Poesia i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *