RECURSOS I ACTIVITATS AMB CARNAVAL I LA VELLA QUARESMA

La Vella Quaresma ja ha arribat a les escoles i és moment de preparar activitats relacionades amb la desaparició de les seves cames.
Fa dies que la CARME GINEBRA PADRÓS de l’escola Josep Maria Xandri, em va fer arribar un exemple sobre les activitats que fan a la seva escola, concretament a la classe dels Pirates on, aquest curs, amb cada cama, els nens i nenes han de resoldre un jeroglífic, solucionar un sudoku o fer una activitat relacionada amb un poema primaveral.

Us deixo amb el document que em va fer arribar la Carme on hi trobareu la presentació, l’organització, els missatges de la Vella Quaresma, algunes activitats i la carta de comiat.

En el seu correu, la Carme també comenta una idea que m’ha semblat molt interessant: col·locar la Vella Quaresma en un mural relacionat amb l’estació en què ens trobem. Als missatges que els nens i nenes troben en treure les seves cames, hi ha escrites diferents ordres que consisteixen en canviar aquest decorat (de l’hivern a la primavera), així doncs, demanarà als alumnes que hi col·loquin flors, animalons, ocells…  i així anar canviant l’ambient.

Perdoneu el retard en la seva publicació, doncs la feina del dia a dia fa que em quedin acumulats materials i recursos molt interessants que espero que, mica en mica, us pugui anar mostrant en aquest bloc.

Moltes gràcies Carme per compartir!

Per cert, a la nostra escola, per evitar haver de tallar les cames de la Vella Quaresma, damunt dels peus hi col·loquem mitjons!

És un bon moment per recordar totes aquelles activitats publicades en aquest bloc sobre el Carnaval i la Vella Quaresma, no us sembla?

RECOPIL·LACIÓ DE MATERIAL SOBRE EL CARNAVAL I LA VELLA QUARESMA (publicats anteriorment en aquest mateix bloc):

LES DISFRESSES DE CARNAVAL, LECTURA I COMPRENSIÓ:

CARNAVAL: LECTOESCRIPTURA

HISTÒRIA: LA VELLA QUARESMA I EL REI CARNESTOLTES

LECTOESCRIPTURA AMB UN POEMA SOBRE LA VELLA QUARESMA:

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article ha estat publicat en Festes, Jocs. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a RECURSOS I ACTIVITATS AMB CARNAVAL I LA VELLA QUARESMA

 1. Mar diu:

  La sopa de lletres sobre les disfresses de Carnaval és sexista

 2. Hola Mar,
  doncs t’he de donar la raó. Va ser un material que vam penjar ja fa un temps i no ens havíem fixat que, efectivament, es podria considerar sexista. Ho intentarem rectificar i…mentrestant, si elabores nou material i creus que el podem compartir estarem encantades de fer-ho!
  De tota manera, els materials els podeu adaptar al vostre parer abans d’aplicar-los amb els alumnes.
  Agraïm el teu comentari ja que sempre serveix per créixer i fer-nos adonar de les coses que no són prou adequades i que es podrien millorar.
  Ho tindrem en compte i prenem nota.
  De tota manera…la resta de materials què et semblen?
  Fins aviat Mar.
  Iolanda Roset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *