“EL VIATGE DE MARIA”

La Fundació “Orange ha produït un vídeo per fer arribar a la resta de la societat el coneixement de l’autisme: “EL VIAJE DE MARÍA”. Es tracta d’un curtmetratge d’animació realitzat pel dibuixant Miguel Gallardo, pare d’una filla amb autisme.

Segons els seus autors “aquest vídeo és una petita excursió al món interior d’una adolescent amb autisme, un viatge ple de color, amor, creativitat i originalitat que neix en el recorregut d’uns pares que veuen com la seva filla es comporta de manera especial fins a confirmar el diagnòstic.”

Espero que us agradi i us emocioni tan com a mi i us ajudi a entendre una mica més les persones amb autisme així com també ser un mitjà per donar a conèixer aquest síndrome a altres famílies i, fins i tot, als mateixos alumnes.


Què n’opineu? Us agrada? Quines emocions us provoca? Penseu que pot ser-nos d’ajuda? Animeu-vos a escriure els vostres COMENTARIS!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Autisme, Emocions, Guies, valors i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a “EL VIATGE DE MARIA”

 1. Maribel diu:

  M’ha agaradat molt… igual que la pel·lícula “Maria y yo”, sobretot de la manera tan tendre i especial de comprendre l’autisme.

 2. yroset diu:

  Gràcies Maribel pel teu comentari el qual comparteixo plenament. Us animeu a dir-hi la vostra? Gràcies!

 3. Llucià Garcia diu:

  Una manera molt gràfica per comprendre el “complicat” món de l’autisme. L’autisme una manera de ser i estar al món… M’ha agradat molt, m’emociona i em fa pensar en casos que he conegut.
  Moltes gràcies!

 4. Imma C. diu:

  Hola!
  Recomano veure la pel.lícula i mirar-llegir el còmic Maria i jo. El cas de coincidir una nena amb autime i un pare dibuixant fa possible que el pare vagi confeccionant llistes d´imatges que ajuden a la Maria a comunicar-se.

  El curtmetratge mostra l´essència de l´autime , TEA (Trastorn de l´Espectre Autista). Pel fet de viure-ho en primera persona en Miguel Gallardo ho explica de manera clara i entenedora. Per tant pot ajudar a entendre aquesta alteració de la interacció social i la comunicació.

  Gràcies

 5. yroset diu:

  Moltes gràcies Imma pel teu comentari. Prenc nota de les teves recomanacions. Seguim compartint!

 6. yroset diu:

  Gràcies Llucià per donar a conèixer les teves emocions a través d’aquest comentari. A mi també m’ha aportat moltíssim la visualització d’aquest curtmetratge. Benvingut sigui si ens fa reflexionar. Seguim compartint amb ganes i il·lusió!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *