ADAPTACIONS DE L’ÀREA DE MEDI

MONTSERRAT MORA mestra de l’Escola Wagner de Santa Coloma de Gramenet ens vol mostrar dues adaptacions de l’àrea de Medi Natural i Social: ELS ÉSSERS VIUS I EL PLANETA TERRA.

Segons la mateixa Montserrat “són adaptacions fetes a partir de les unitats del llibre de medi de 5è i de 6è de l’editorial Santillana, pensades, en un principi, per a alumnes nouvinguts amb un mínim de competència lingüística. Així doncs, a més dels aspectes de l’àrea, es centren força en aspectes lingüístics. A l’escola, els tutors, també les utilitzen per a d’altres alumnes amb n.e.e“.

A través d’aquestes adaptacions es destaca la importància d’adaptar els diferents continguts de les àrees a les capacitats dels nostres alumnes i les seves necessitats. MOLTES GRÀCIES MONTSERRAT!

A continuació… els enllaços al Calaméo de la Montserrat amb les adaptacions:
ADAPTACIÓ “ELS ÉSSERS VIUS”

ADAPTACIÓ “EL PLANETA TERRA”

ADAPTACIÓ “LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT”

“LA REPRESENTACIÓ DE LA TERRA. ADAPTACIÓ”

La Montserrat també ha elaborat les avaluacions corresponents a les adaptacions realitzades; sovint adaptem la metodologia però cal recordar també la importància d’adaptar l’avaluació en funció dels objectius i continguts treballats. Segons la mateixa autora, del tema dels éssers vius de 6è hi ha dues proves: nivell A (és un nivell més baix), nivell B (nivell més alt de competència lingüística). Sens dubte, un gran i excel·lent exemple de com adaptar les avaluacions per tal de garantir l’èxit i el progrés de tots i cadascun dels nostres alumnes.
AVALUACIÓ “EL PLANETA TERRA”

AVALUACIÓ “ELS ÉSSERS VIUS” (NIVELL A)

AVALUACIÓ “ELS ÉSSERS VIUS” (NIVELL B)

AVALUACIÓ “LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT”

“LA REPRESENTACIÓ DE LA TERRA. AVALUACIÓ”

PEDRO ANTONIO FABREGAmestre d’Educació Especial de l’escola Agnès Armengol de Sabadell també vol compartir amb nosaltres dues adaptacions de Medi destinades a una alumna de Cicle Superior amb dificultats auditives. En aquest cas ha adaptat el tema dels animals i els vegetals del llibre de l’Editorial Vicens Vives intentant incorporar molts esquemes, imatges i experiments. Gràcies Pedro ja que aquestes adaptacions també ens poden ser molt útils per treballar amb alumnes amb més dificultats.

ADAPTACIÓ “ELS ANIMALS”:

ADAPTACIÓ “ELS VEGETALS”:

Si disposeu d’adaptacions d’aquesta o altres àrees i ens les voleu donar a conèixer, la veritat és que tot material i recurs serà molt ben rebut ja que, de ben segur, pot ajudar altres professionals i altres alumnes.

Aprofito aquest article per comentar que l’Escola Wagner, amb el seu bloc d’Escola EL TREN va obtenir un accèssit als prestigiosos premis Espiral Edublogs 2011. Des d’aquest humil bloc, la meva més cordial felicitació!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Adaptacions, Materials i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a ADAPTACIONS DE L’ÀREA DE MEDI

 1. Montse diu:

  Hola Yolanda!

  Moltes gràcies per publicar les adaptacions i per fer propaganda del bloc.
  Així que tingui preparades les avaluacions, i d’altres materials, t’ho faig arribar.
  És un gran plaer poder col·laborar amb tots vosaltres.

  Salut
  Montse

 2. yroset diu:

  Hola Montse!
  Creu-me que el plaer és ben compartit i que la que t’ha de donar les gràcies per voler compartir aquest material sóc jo. Esperaré impacinet l’arribada de les avaluacions i amb ganes de publicar-es juntament amb les adaptacions.
  Espeo seguiri compartint ja que, la filosofia del bloc és… compartir és construir.
  Una abraçada molt forta i felicitats pel premi. El vostre bloc no necessita publicitat; l’he mencionat ja que el considero un GRAN bloc i una bona mostra de tot allò que esteu treballant des de la vostra escola.
  Salut a tu també!
  Yolanda Roset

 3. Cristina GdC diu:

  Felicitacions per aquesta gran feina Montse! Gràcies.
  Per cert, la dels éssers vius no l’he pogut descarregar!
  Un petó

 4. yroset diu:

  Cristina, em consta que la Montse ho acaba d’arreglar. Gràcies pel comentari. Un petó.

 5. Teia Pagespetit diu:

  Hola Montse:
  Jo també faig adaptacions com puc del llibre de medi de 6è de
  Santillana per a alumnes amb n.e.e.. És el primer curs que el tenim aquest llibre. Llàstima que ja tenia feta la dels éssers vius. Vas fent les dels altres temes? Podriem compartir-ho. Ara començo a fer el tema 4 de màquines.
  Teia

 6. yroset diu:

  Hola Teia!
  Ara mateix li acabo d’enviar un missatge a la Montse amb la teva proposta. Li he fet arribar el teu correu i ja us posareu en contacte. Encantada de retrobar-te pel bloc! Una abraçada molt gran!
  Per cert, si feu noves adaptacions i les voleu compartir… ja sabeu que des d’aquest espai estaré encantada de poder-les difondre.
  Gràcies pel teu comentari.
  Yolanda Roset.

 7. Montserrat diu:

  Hola Teia!

  Et vaig enviar un mail ja fa uns dies. Et comentava que em sembla genial que ens repartim les ud’s de medi de sisè.
  Ja li he enviat a la Yolanda l’última adaptació que he fet. La unitat 7.

  Salut i gràcies pel teu comentari.

  Montse

 8. Sira diu:

  Hola soc mestra de la USEE de l’escola Ramon LLull, jo també necessito adaptacions de medi a sisè, estaria interessada en repartir-me temes amb vosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *