COMPRENSIÓ DE FRASES I CONCEPTES

A continuació us presento un recurs per treballar la lectura i la comprensió de frases i, al mateix temps, consolidar una sèrie de conceptes: dins-fora, sobre-sota, obert-tancat… i treballar nou lèxic i vocabulari.

Es tracta d’un material d’elaboració pròpia creat a partir de l’adaptació d’alguns dibuixos i imatges del jocJoc de Llenguatge 2” de l’Editorial NATHAN.  Aprofito per recomanar-vos l’ús d’aquest joc per estimular el llenguatge dels nens i nenes ja que, a partir de diferents targetes de dibuixos i plafons d’imatges es treballa la frase segons diferents nivells de dificultat (nivell verd, blau o rosa). Permet jugar-hi en gran i petit grup així com també adaptar el joc per treballar de manera individual.


A continuació us presento el treball de lectura comprensiva on l’alumne ha de llegir diverses frases i escriure davant d’elles el número del dibuix corresponent. Els dibuixos són molt semblants entre si per estimular l’atenció de l’alumne i treballar determinats conceptes.

També he adaptat l’activitat amb un major grau de dificultat amb més dibuixos i les frases totes juntes per tal de poder arribar a atendre el major nombre d’alumnes possible:

Si utilitzeu aquest material i el trobeu útil pels vostres alumnes, si heu utilitzat alguna vegada el joc de l’Editorial Nathan, si ens voleu fer arribar la vostra opinió… si us plau, escriviu un COMENTARI: entre tots ens podem ajudar!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Lectura, Llengua, Materials, Vocabulari i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

10 respostes a COMPRENSIÓ DE FRASES I CONCEPTES

 1. Maribel diu:

  Hola Yolanda,
  Com tot el teu material …. aquest també és boníssim.
  Moltes gràcies per compartir la teva feina.
  Felicitats!!!
  Maribel

 2. Toni diu:

  Una adaptació molt interessant, Yolanda. Si conec el material i l’he fet servir. Tens raó, ofereix moltes possibiltats i amb la teva aportació encara ens ajudes a descobrir més possibilitats. Moltes gràcies.

 3. yroset diu:

  Gràcies Toni pel teu comentari i per donar a conèixer l’opinió sobre aquest material. Avui l’he treballat d’una manera diferent com si fos el JOC DEL BINGO. Els alumnes tenien repartits els cartronets amb els dibuixos i havien de llegir una frase. El que tenia el dibuix que indicava la frase havia de posar-hi un tap d’ampolla a sobre. Qui era el primer a acabar de tenir tots els dibuixos tapats era el guanyador.
  Els hi ha agradat moltíssim i, a més a més, he etablert diferents nivells de dificultats segons el color de les cartes: verd, blau o rosa. Així doncs, es pot decidir en cada moment quines frases llegirà l’alumne i quina dificultat tindran.
  Si vols, com que ja disposes del joc, t’envio per correu electrònic les frases que he escrit per tal de que, si vols, també ho puguis utilitzar amb els teus alumnes.
  Una abraçada i… seguim en contacte!

 4. yroset diu:

  Hola Maribel,
  gràcies pel teu comentari i pel missatge que m’has fet arribar a través del correu electrònic. T’ho agraeixo moltíssim i espero seguir en contacte. Si mai t’animes a col·laborar, ja saps on trobar-me!
  Una abraçada molt forta,
  Yolanda.

 5. yroset diu:

  Hola Toni, t’acabo d’enviar un correu amb les frases de comprensió per complementar el treball del joc d’estimulació del llenguatge. Bona sort!
  Seguim en contacte.

 6. Cristina diu:

  Hola Yolanda:
  Mira’t el correu, t’he enviat un material per treballar el vocabulari de classe i del cos. Esta pensat per nouvinguts a CI, però serveix també per altres nivells.
  Ja em diràs alguna cosa
  Una abraçada!
  Cristina

 7. yroset diu:

  Hola Cristina! Moltes gràcies per enviar-me les lotos i bingos de vocabulari; m’han encantat! Amb el teu permís… les comparteixo al bloc! Gràcies per ajudar a enriquir aquest espai i per animar-te a donar a conèixer el teu material que és fantàstic i que pot ajudar a molts d’altres professionals, famílies i alumnes per adquirir nou vocabulari i treballar la lectura de manera lúdica i original.
  Espero seguim en contacte,
  una abraçada molt forta!
  Yolanda Roset

 8. Carol diu:

  Hola Yolanda,
  Sóc mestra d’una escola d’educació especial i estic treballant la lectura comprensiva. He vist el material que has eleborat i m’ha semblat molt interessant, així que l’he utilitzat amb els meus alumnes i m’ha esset molt útil!.
  Moltes gràcies per compartir la feina que fas!!!
  Salutacions,
  Carol.

 9. yroset diu:

  Hola Carol,
  moltes gràcies pel teu comentari i per donar a conèixer la teva opinió sobre els materials de comprensió de frases. T’agraeixo moltíssim el fet que hagis volgut col·laborar compartint amb tots nosaltres la teva experiència amb els materials que us heu descarregat i que heu aplicat.
  Gràcies a tu per compartir!!!
  Salutacions,
  Yolanda Roset.

 10. MARIA ROSARIO SORIA MARTIN MARIA ROSARIO SORIA MARTIN diu:

  Hola. Tinc compte a Camaleó però no em puc descarregar el teu material de comprensió de frases

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *