JOCS ORALS MONSTRUOSOS

A través d’imatges es poden crear diferents jocs molt útils per treballar el llenguatge oral amb els nostres alumnes. A més a més, el material permet adaptar-lo a diferents nivells i edats. Així que… només cal buscar imatges divertides i motivadores i fer anar una mica la nostra imaginació per crear nous recursos i materials.

Aquí en teniu un exemple a partir dels dibuixos de monstres d’en BILL MAYER.

Les activitats que es podrien realitzar a partir de les imatges serien les següents:

Joc del “VEIG, VEIG…”: es juga a través de parelles. Un membre de la parella comença el joc dient “veig, veig un monstre de color…”. L’altre alumne, el qual té sobre la taula totes les imatges ha de descobrir el monstre segons les pistes del “veig, veig”. El nen o nena ha de descobrir el monstre amb el menor nombre de pistes possible. Cada pista donada és un punt. En aquest cas, guanya qui menys punts aconsegueix.

Joc del SÍ O NO: un alumne ha de descobrir el monstre fent preguntes al seu company/a les quals només han de ser contestades amb SÍ o NO.

INVENTEM HISTÒRIES: també es poden construir històries a partir d’un nonstre concret ja sigui a nivell oral o a nivell escrit: com és, què li deu agradar fer, on deu viure…

IMATGES D’EN BILL MAYER:

EXEMPLE DEL JOC DEL “SÍ” O “NO”:

Els alumnes han d’escollir un determinat monstre d’entre un seguit d’imatges i, seguidament, respondre a “Sí o No” a una sèrie de preguntes.
Es pot jugar amb els alumnes a imaginar, abans de començar l’activitat, si guanyarà el “Sí” o el “No” i descobrir el resultat final.
Tot seguit…les imatges dels monstes per plastificar i les preguntes:

Us recordo que podeu trobar modificacions d’aquesta activitat amb imatges dels “Simpsons” i dels “Xunguis” en articles d’aquest mateix bloc. Aquí us en deixo l’enllaç directe:
Comprensió amb els Simpsons.
Comprensió amb els Xunguis.

Segur que vosaltres teniu molta més imaginació! Si a algú se li acudeixen nous jocs… ens encantarà rebre noves propostes a través dels vostres COMENTARIS. Gràcies.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Atenció, Imatges, Jocs, Llengua, Materials i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *