ABECEDARI D’ANIMALS

abecedari-animals1Aquest matí, he comprat un llibre pel meu fill Gerard que he trobat interessant i que a ell  li ha agradat moltíssim. Es tracta d’un llibre d’endevinalles d’animals. Cada pàgina presenta una endevinalla i la fotografia de l’animal acompanyada de la seva lletra inicial; un animal per cada lletra de l’abecedari (les lletres N, U i Y vénen acompanyades del nom d’un animal que conté aquesta lletra però que no la té com a inicial).

El llibre en qüestió es titula “Animals de la A a la Z” i és de l’Editorial Galera. Com que està prohibida la seva reproducció no us en puc mostrar les endevinalles però aquest llibre m’ha servit d’inspiració per elaborar un material per treballar l’abecedari i el vocabulari d’animals. Lògicament les fotografies no són les del llibre sinó que he utilitzat el buscador d’imatges de “google”.

L’objectiu principal és que l’alumne col·loqui cada animal al lloc corresponent segons la lletra de la seva inicial. Les lletres que contenen el signe (*) al costat significa que han de buscar la imatge d’un animal que contingui aquella lletra però que no la té com a inicial.

També he elaborat la solució de l’activitat que, a la vegada, pot utilitzar-se per treballar vocabulari fent que els alumnes hagin d’associar el nom amb el dibuix.

Es pot fer servir com a material manipulable (plastificant les graelles i les imatges). Si podeu aconseguir les endevinalles podeu fer que l’alumne hagi de relacionar l’endevinalla amb la seva solució en forma d’imatge.

Espero que us agradi i que us sigui útil.

ACCÉS AL MATERIAL EN FORMAT WORD

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Vocabulari i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

75 respostes a ABECEDARI D’ANIMALS

 1. oscar diu:

  moltes gracies

 2. Noèlia diu:

  Hola!
  m’agrada aquest recull de fotos. M’aniria molt bé si m’enviessis en format word.
  Moltes gràcies! i felicitats per la feina!

 3. Hola Cristina,
  el trobaràs al Drive del compte del bloc (banda lateral dreta del mateix portal)
  Esperem que hi puguis accedir i descarregar-lo.
  Ja ens comentaràs,
  Iolanda Roset

 4. Mercè Nogués diu:

  Bona tarda!!! Som la classe dels animals de l’escola Mediterrània de les Roquetes i ens agradaria que ens poguéssiu passar el material en format editable, per fer-lo a la nostra mida.

  Gràcies!!!

 5. cristina diu:

  Hola! ho estic treballant amb p4, puc accedir al format word? gràcies i felicitats

 6. MÒNICA diu:

  BON DIA,

  NECESSITO UN ABECEDARI!!!

  GRÀCIES
  MÒNICA

 7. Maite diu:

  Hola! ho estic treballant amb p5 puc accedir al format word? gràcies i felicitats

 8. Montse diu:

  Hola,

  quin material més maco!!!! estava buscant activitats i materials per una nena que li apassionen els animals i que li està costant molt aprendre a llegir i trobar aquesta proposta vostra m’ha fet feliç, jeje.

  Què podria accedir al format Word????

  Moltes gràcies i felicitats per la feina.
  Montse

 9. Nuria diu:

  Hola! Es un material molt xulo! La meva filla esta iniciant-se amb la lecto i em seriamolt interessant tenir-lo en format word

 10. Yanina Soracco diu:

  Hola, bon dia,

  estic treballant amb l’alumnat nouvingut els animals i aquest material em seria de molta utilitat. Com podria accedir al material amb format word?

  Moltes gràcies!

 11. Gladys Hernández Daddario diu:

  Hola
  M’agradaria rebre el material. És molt bona idea. Gràcies!!!!

 12. Conchita diu:

  Bona nit,
  Estic molt interessada en conéixer aquest abecedari d’animals.M’ha agradaría molt poder accedir al format word.
  Moltes gràcies

 13. Anabel diu:

  Hola,
  sóc mestra d’ee i m’agradaria accedir al teu material perquè el voldria fer servir per treballar la consciència fonològica. Gràcies

 14. Yaiza diu:

  Hola!! Fantàstic, podria accedir a la versió word? Moltes gràcies!!!

 15. Maria diu:

  m?encanta!!

 16. Elisenda diu:

  Hola!
  Em pots compartit el material?
  Mil gràcies!

 17. Sara diu:

  Hola!
  Quin material més xulo!
  Sóc tutora de P-4 i m’aniria super bé!

  Puc accedir al format Word?

  Gràcies 🙂

  Sara

 18. Werlina diu:

  Hola bona nit, m’encantaria poder treballar-ho amb el meu fill
  Moltissimes gràcies

 19. Jessica diu:

  Hola yo lo quiero !!!

 20. Hola Jessica,
  davant la gran demanada d’aquest material, hem decidit actualitzar l’article i compartir el material de l’abecedari dels animals en format word amb enllaç directe des del bloc. Esperem que us sigui útil i si voleu comentar com us ha anat amb els vostres alumnes o fer-nos arribar algun comentari, estarem encantades de rebre la vostra opinió. El feedback sempre és positiu i compartir ens fa créixer a tots i totes!
  Gràcies per comentar.
  Cristina i Iolanda.

 21. Hola Werlina
  davant la gran demanada d’aquest material, hem decidit actualitzar l’article i compartir el material de l’abecedari dels animals en format word amb enllaç directe des del bloc. Esperem que us sigui útil i si voleu comentar com us ha anat amb els vostres alumnes o fer-nos arribar algun comentari, estarem encantades de rebre la vostra opinió. El feedback sempre és positiu i compartir ens fa créixer a tots i totes!
  Gràcies per comentar.
  Cristina i Iolanda.

 22. Hola Sara,
  davant la gran demanada d’aquest material, hem decidit actualitzar l’article i compartir el material de l’abecedari dels animals en format word amb enllaç directe des del bloc. Esperem que us sigui útil i si voleu comentar com us ha anat amb els vostres alumnes o fer-nos arribar algun comentari, estarem encantades de rebre la vostra opinió. El feedback sempre és positiu i compartir ens fa créixer a tots i totes!
  Gràcies per comentar.
  Cristina i Iolanda.

 23. Hola Elisenda,
  davant la gran demanada d’aquest material, hem decidit actualitzar l’article i compartir el material de l’abecedari dels animals en format word amb enllaç directe des del bloc. Esperem que us sigui útil i si voleu comentar com us ha anat amb els vostres alumnes o fer-nos arribar algun comentari, estarem encantades de rebre la vostra opinió. El feedback sempre és positiu i compartir ens fa créixer a tots i totes!
  Gràcies per comentar.
  Cristina i Iolanda.

 24. Hola Maria!
  Moltes gràcies per fer-nos arribar la teva opinió sobre el material que hem elaborat.
  Encantades de rebre els vostres comentaris i d’aquest feedback que ens proporcioneu i que ens fa créixer a tots i totes!
  Una abraçada,
  Cristina i Iolanda

 25. Hola Yaiza,
  davant la gran demanada d’aquest material, hem decidit actualitzar l’article i compartir el material de l’abecedari dels animals en format word amb enllaç directe des del bloc. Esperem que us sigui útil i si voleu comentar com us ha anat amb els vostres alumnes o fer-nos arribar algun comentari, estarem encantades de rebre la vostra opinió. El feedback sempre és positiu i compartir ens fa créixer a tots i totes!
  Gràcies per comentar.
  Cristina i Iolanda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *