LECTURES REPETIDES I COMPRENSIÓ

Després de treballar les LECTURES REPETIDES A CASA durant tot aquest primer trimestre (veure l’article que hi fa referència més avall o clicant AQUÍ), m’he plantejat intentar no deslligar la lectura de la seva finalitat principal: LA COMPRENSIÓ LECTORA.
D’aquesta manera, he elaborat un nou material amb diferents lectures repetides (seguint la dinàmica explicada a l’article esmentat) però, aquesta vegada, afegint-hi una nova valoració: LA COMPRENSIÓ LECTORA de manera que, al final, se li formulen a l’alumne 10 preguntes relacionades amb la lectura i l’alumne ha de pintar el nombre de respostes correctes.

Hi he afegit el reforç visual per tal de fer més motivadora l’activitat i animar a l’alumne a superar-se.

Us deixo un exemple d’una lectura repetida; al final hi trobareu la manera d’avaluar la comprensió. Veureu que es tracta de la lectura número 10 perquè les nou primeres lectures s’han treballat aquest primer trimestre avaluant-ne principalment la fluïdesa. Les preguntes es poden plantejar de manera oral o escrita segons el nostre objectiu i les necessitats de l’alumne. La resposta també es pot demanar tant a nivell oral com a nivell escrit.

En aquest exemple, l’avaluació inicial de l’alumne pel que fa a la fluïdesa es fa el dilluns i la última avaluació el divendres. L’avaluació de la comprensió lectora està pensada per realitzar-la al final, un cop l’alumne ha treballat la lectura a casa.
LECTURA REPETIDA I COMPRENSIÓ
Si us interessa que us faci arribar les nou primeres lectures així com aquest mateix document en format WORD m’ho podeu fer saber per mitjà d’un comentari escrivint-hi el vostre nom i el correu electrònic.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Lectura i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

116 respostes a LECTURES REPETIDES I COMPRENSIÓ

 1. Sílvia diu:

  Hola Yolanda! sóc Mall de l’escola Sant Jordi de Navàs he vist el material aquest que has elaborat de comprensió lectora i m’interesaria poder-lo utlitzar si a tu no et sap greu.El teu blog és genial, hiha molt material, idees i enllaços. Jo també he iniciat un blog i hi vaig penjant una mica de material però no hi tinc ni de tros tot el que tu hi tens. Si t’interesa l’adreça és http://www.aulamall.blogspot.com
  Gràcies per les idees que dones.
  Fins aviat
  Sílvia Montenegro smonten2@xtec.cat

 2. yroset diu:

  Hola Sílvia,
  gràcies pel teu comentari.
  T’acabo d’enviar un correu amb les lectures en format Word. Espero que et sigui útil.
  Gràcies per enviar-nos l’adreça del teu bloc; és bo saber que pots comptar amb persones interessades a compartir també el seu fantàstic material.
  Salut i una forta abraçada.
  Yolanda Roset

 3. Gema diu:

  Hola Yolanda!!! Moltíssimes felicitats pel teu bloc i per la gran feina que fas. El teu bloc s’ha convertit en un referent, i el miro cada setmana. Estic interessada en les lectures repetides. Em sembla una molt bona idea per treballar la fluïdesa lectora.
  Gràcies per compartir les teves idees.

  Gema

 4. Carmen Chinesta diu:

  En primer lloc donar-te l´enhorabona per la teua meravellosa página, jo entre casi diarament, m´agrada molt.

  Soc mestra de P.T d´un cole de València i em serveix molt el material de la teua pàgina.

  M´agradaria que m´enviares eixes lectures en format word. Em costa molt trobar lectures d´ixe tipus, ja que son les que més faig servir.

  Moltisímes gràcies !!!!

  ATENTAMENT:

  CARNEN

 5. Maria Antònia Andurell diu:

  Hola Yolanda, Bon dia, estic amb el Nandou amb paralisis cerebral a l`aula d´EE d´Escola Estel de Molins de Rei. A Nandou li ha agradat molt les teves lectures. Si ens les envies estarem molts contents. Gràcvies.

 6. yroset diu:

  Hola Maria, moltes gràcies a tu pel teu comentari.
  M’encanta conèixer gent que comparteix les mateixes inquietuds i, principalment, saber que el material es pot adaptar a diferents alumnes i, en certa manera, els pot ajudar a progressar. T’acabo d’enviar el material. Espero que et sigui útil. Salut, Yolanda.

 7. yroset diu:

  Hola Carmen,
  Gràcies pel teu comentari. És molt bo saber que esteu seguint aquest bloc des de València i m’alegra saber que trobeu útil els diferents materials. T’acabo d’enviar el material via correu electrònic. Espero que us sigui útil. Seguirem en contacte,
  Yolanda Roset

 8. yroset diu:

  Hola Gema, gràcies per les teves paraules i per ser tan fidel al bloc. T’acabo d’enviar les lectures repetides a través el correu. Espero que et siguin útils. Ja em diràs a veure com t’han funcionat.
  Seguirem en contacte.
  Salut,
  Yolanda Roset

 9. Roser Carreras diu:

  Hola Yolanda,
  quina passada!!! He anat rapidíssimament a agregar la teva pàgina als favorits. Quina feinada…moltes felicitats!!
  A mi també m’interessaria tenir la resta de lectures. Moltes gràcies.
  Roser

 10. Dolors diu:

  Hola Yolanda, sóc mestra de primària i m’ha semblat superinteresant el teu blog i sobretot m’ha encantat aquesta idea de treballar la comprensió lectora.
  Realment, a la nostra escola, és un problema que ens preocupa i força, aquest tema, la comprensió i l’expressió, així, que m’agradaria molt poder fer servir aquestes comprensions, si no et sap greu.
  Fas una feina fantàstica, és admirable aquesta actitud teva de compartir amb els demés el teu treball, enhorabona!!! Algun dia aconseguiré fer un blog, ets un exemple a seguir!
  Moltíssimes gràcies!!
  Salutacions
  Dolors

 11. Iolanda diu:

  Primer de tot felicitar-te per la feina que fas, la veritat es que aprofito moltes de les coses que fas per treballar amb els meus alumnes, em va molt bé.

  M’interessarien les lectures que comentaves, si me les puguessis passar t’ho agraïria.

  D’altra banda dir-te que si necessites qualsevol cosa ja saps que pots demanar-m’ho, si o tinc t’ho faré arribar.

  Moltes gràcies

 12. Dolors diu:

  Hola Yolanda

  Em plau felicitar-te pel teu blog, m’ha estat d’ajuda en moltes ocasions i t’ho agraeixo.

  M’apunto a les lectures repetides, ja que les trobo molt interessants.
  Felicitats!

 13. yroset diu:

  Moltes Gràcies Dolors per les teves paraules. T’agraeixo també el comentari i t’animo a seguir participant i aportant tot allò que consideris oportú.
  T’envio per correu les lectures repetides.
  Seguirem en contacte.
  Salut,
  Yolanda

 14. Carmen diu:

  Yolanda,sóc seguidora del teu bloc. Com a mestra d’esduació especial l’utilitzo molt. Et felicito i agraeixo l’aportació que ens fas. He fet servir les tres lectures antioriors, els alumnes les treballen amb molta motivació.
  M’agradaria em puguessis enviar les deu lectures.
  Moltes gràcies
  Carmen

 15. mireia diu:

  Bona nit Yolanda,
  primer de tot m’agradaria felicitar-te per aquest bloc que estàs fent. M’agrada molt el material que hi penges, les idees que tens, i ens va molt bé per treballar amb els nostres alumnes. PEr altra banda, fa temps que utilitzem el joc de consciència fonològica que vas elaborar.
  Estaria interessada que m’enviessis totes les lectures si és possible.

  Moltíssimes gràcies!!!

 16. yroset diu:

  Gràcies Mireia pel teu comentari. M’alegro que trobeu útil el material que presento així com també que pogueu aprofitar el joc de consciència fonològica. M’alegra rebre el vostre suport i els vostres missatges. T’acabo de fer arribar les lectures via correu. Seguirem en contacte, Yolanda.

 17. yroset diu:

  Hola Carmen, gràcies pel teu comentari. Si us animeu a enviar lectures per ampliar el material, en citaré la font i, entre tots, podem acabar elaborant un material molt i molt útil. T’acabo d’enviar les lectures; espero que et sigui d’utilitat. Seguirem en contacte, Yolanda.

 18. Begoña diu:

  Hola Yolanda, soc una mestra d’atenció a la diversitat de Palma de Mallorca. M’ha agradat molt el teu blog. Estic interessada en les lectures per millorar la comprensió lectora. Si no et sap greu m’agradaria que me les enviasis.
  Moltes gràcies i felicitats pel teu blog.

 19. Sílvia Rama diu:

  Hola Yolanda
  Primer de tot felicitar-te per la teva feina i agrair-te que la vulguis compartir. Sóc mestra de 1r de primària i trobo molt interessant aquest treball de lectures. M’agradaria, si és possible , que m’enviessis les deu lectures per posar en pràctica amb els meus alumnes el segon trimestre. Ja t’aniré informant com em va.
  Gràcies per l’aportació tan bona que ens deixes a tots els mestres.
  SÍLVIA

 20. yroset diu:

  Gràcies Begoña per les teves paraules. T’acabo d’enviar un correu amb les lectures. Pots aprofitar aquest espai per afegir-hi comentaris, aportar material, recomanar enllaços… Tota aportació serà molt benvinguda. Bon final de trimestre i una forta abraçada,
  Yolanda

 21. yroset diu:

  Hola Sílvia,
  moltes gràcies pel teu comentari. M’alegra que les lectures et semblin interessant i m’agradaria molt saber el resultat de la seva aplicació amb els teus alumnes. No dubtis a comentar-nos tot allò que consideris interessant i enriquidor.
  Bones Festes,
  Yolanda

 22. Josep diu:

  He descobert aquesta pàgina i tens material per donar i per vendre!!!!

  moltes felicitats per la feina que fas!!

  t’aniria bé passar-me les lectures que tens? gràcies!!!

 23. Begoña diu:

  Hola Yolanda,
  He vist el blog que tens i em sembla interessantíssim. Es nota que hi ha una molt bona feina al darrera. Trob molt positiu que aquestes feines es donin a conèixer a la resta de professionals de l’educació.
  M’agradaria, si és possible, que m’enviasis les lectures compartides.
  Bon Nadal i enhorabona per la feina que fas!

  Gràcies,

  Begoña.

 24. yroset diu:

  Hola Josep, amb molt de gust t’envio les lectures per correu. Gràcies pel teu comentari. Si algun dia t’animes a compartir material, aportar enllaços i/o informació important per la resta de professionals, ja ho saps, qualsevol aportació serà molt benvinguda.
  Gràcies i MOLT BON NADAL!
  Yolanda

 25. yroset diu:

  Hola Begoña,
  gràcies pel teu comentari i per les teves gratificants paraules. T’envio les lectures repetides per correu. Com sempre dic, si també t’animes a compartir material no dubtis a fer-lo arrribar ja que qualsevol aportació serà molt benvinguda.
  Espero que les lectures també et puguin ser útils. La valoració, a la nostra escola, ha estat molt positiva.
  Un petó i també desitjar-te EL MILLOR DELS NADALS.
  Seguirem en contacte,
  Yolanda.

 26. Hola Yolanda, bones festes i bon any!

  estem en una escola de nova creació i ara com ara ens té preocupades el tema de la lectura a segon. He trobat el teu material en el blog i el trobo xulíssim, tot i que no sé si encara els tenim madurs, ja que és un grup complicadet.
  Si ens deixes el material, ens faràs un gran favor i de ben segur que als alumnes també.
  Una abraçada
  irene

 27. Sílvia diu:

  Hola Iolanda,
  sóc la Sílvia i m’adreço a tu per comunicar-te que encara no m’ham arribat les lectures repetides. Si hi ha algun problema fes-m’ho saber. Ah! a més amb una companya estem interessades en fer un bloc. Quan ho tinguem en marxa ja et donarem l’adreça.
  Gràcies per la feina que fas i per la teva aportació en l’educació.
  Sílvia

 28. Sílvia diu:

  Hola Iolanda,
  sóc la Sílvia i m’adreço a tu per comunicar-te que encara no m’ham arribat les lectures repetides. Si hi ha algun problema fes-m’ho saber. Ah! a més amb una companya estem interessades en fer un bloc. Quan ho tinguem en marxa ja et donarem l’adreça.
  Gràcies per la feina que fas i per la teva aportació en l’educació.Aprofito per desitjar-te bones festes i un bon any.
  Sílvia

 29. yroset diu:

  Hola Sílvia, i deu haver hagut algun problema, doncs pensava que t’havia arribat tot correctament. Ara mateix t’ho torno a enviar a veure si aquesta vegada t’arriba bé. Gràcies per les teves paraules i pel teu comentari. Ànims amb la nova tasca de crear un bloc, de ben segur que ens serà molt útil a tots els professionals de l’educació. Quan el tingueu, em farà molta il·lusió poder-lo visitar i afegir-lo a la llista de blocs preferits. Salut i seguirem en contacte. Yolanda.

 30. yroset diu:

  Hola Irene, us acabo d’enviar el material via correu. Espero que us sigui útil. Ja em matindreu al corrent. Bones festes i una altra abraçada a tu també. Yolanda.

 31. silvia diu:

  Hola iolanda. Sóc la Sílvia. Perdona que sigui tan pesada però les lectures no m’arriben . Et dono la meva adreça :siraro@presentarenys.net. Espero no molestar-te més. Ho sento.
  gràcies

 32. yroset diu:

  Hola Sílvia, no sé què deu estar passant doncs cada vegada que veig un missatge teu et responc i adjunto les lectures repetides que em demanes. Ara mateix te les he enviat per correu electrònic. Si no les reps correctament te les puc fer arribar amb un CD. Ja em diràs! Una abraçada. Yolanda.
  PD: no molestes gens ni mica!

 33. Sílvia diu:

  Hola,
  Fa poc he descobert el teu bloc i els materials que hi ha em semblen molt interessants. Treballo en una rural amb diferents nivells d’edat i va molt bé poder comptar amb material diferent per atendre tots els cursos. Això de les lectures ens seria molt útil. Moltes gràcies per compartir aquesta feina tan profitosa.
  Sílvia

 34. yroset diu:

  Hola Sílvia,
  t’acabo de respondre el correu i t’he fet arribar les lectures repetides. Espero que et siguin útils. Gràcies per deixar el teu comentari. Salut, Yolanda.

 35. Anna Boada diu:

  Hola:
  Moltes gràcies pel teu treball. Estaria molt interessada en que m’enviesis la resta del treball. Gràcies.

 36. Cristina diu:

  Hola Yolanda,
  primer de tot, enhorabona pel blog. L’he trobat molt interressant i ple de materials, eines i idees molt útils. Em dic Cristina i sóc mestre d’EE i ara estic fent de tutora en un CAEP amb alumnes que tenen moltes dificultats de lectura i de comprensió. He vist el material aquest que has elaborat de comprensió lectora i m’interesaria poder-lo utlitzar si a tu no et sap greu.
  El meu mail és crjuliajj@hotmail.
  Moltes gràcies per endavant!

 37. yroset diu:

  Hola Cristina,
  gràcies pel teu comentari i per la informació que ens fas arribar. Ara vaig a escriure’t un correu personal amb el material que em demanes. Espero que el puguis rebre correctament i et sigui útil.
  Seguirem en contacte,
  Moltes gràcies,
  Yolanda.

 38. ANNA diu:

  Hola Yolanda,
  Felicitats pel teu bloc. És impressionant la ma de feina que tens recopilada. Ja el tinc als preferits. M’interessaria la resta de lectures si pot ser. Gràcies.
  Anna

 39. Esmeralda diu:

  Hola,
  La teva pàgina m’està ajudant moltíssim en recerca de recursos pels meus nens, et felicito. Tinc poca experiència i em va molt bé. T’agrairia m’enviessis aquests arxius de lectura en word. Moltes gràcies!

 40. yroset diu:

  Hola Anna,
  moltes gràcies pel teu comentari. Ara intento enviar-te les lectures a través del correu. A veure si les pots rebre correctament i et resulten útils. Gràcies pels ànims i per les teves paraules tan encoratjadores. Una abraçada, Yolanda.

 41. yroset diu:

  Hola Esmeralda,
  gràcies pel teu comentari. M’alegro moltíssim que els recursos del bloc et siguin també útils. L’experiència no va lligada amb les ganes de treballar i aportar nous materials i noves idees, així és que, qualsevol aportació que vulguis fer al bloc serà molt benvinguda, de ben segur que també pots aportar-hi moltes coses.
  T’envio les lectures repetides que em demanes a través del correu esperant que les puguis rebre correctament i et siguin realment útils. Ja em diràs. Seguirem en contacte. Una fortíssima abraçada, Yolanda.

 42. Marta diu:

  Hola, felicitats per la teva feina, es una currada.
  Però es nota que ho fas per gust.
  Em podries passar les lectures ???

  merci

 43. Maite diu:

  Hola Yolanda,
  Felicitacions pel teu blog i gràcies per compartir el teu treball. He trobat el teu blog navegant per internet a la recerca de material que millore la meua pràctica professional i m’ha semblat molt interessant les lectures per facilitar als xiquets/es la comprensió.
  T’agrairia que m’enviares aquest material en word
  Una forta abraçada

 44. Ana diu:

  Hola Yolanda!!
  Primer de tot enhorabona per tots els materials, m’han semblat molt interessants.
  Realment això de les lectures repetides m’han semblat estupendes i penso que em poden anar bé. Soc tutora de 4t!
  Si no es demanar massa i tens un momentet m’agradaria poder tenir les 10 lectures, moltes gràcies!
  anaguti02@hotmail.com

  Bona feina!!

 45. yroset diu:

  Hola Marta, gràcies pel teu comentari.
  Te les he fet arribar per correu. A veure si les pots obrir correctament.
  Una abraçada,
  Yolanda.

 46. yroset diu:

  Hola Maite,
  ja ens hem respost per correu electrònic però volia donar-te les gràcies pel teu comentarii per les teves paraules d’agraïment.
  Una abraçada també per a tu,
  Yolanda Roset.

 47. yroset diu:

  Hola Anna,
  gràcies pel teu comentari.
  M’agrada molt que m’hagis escrit i que trobis interessants les lectures que proposo. Te les he enviat per correu esperant que et siguin útils.
  Rep una forta abraçada,
  Yolanda Roset

 48. Judit diu:

  Hola Yolanda,
  Sóc mestra d’educació especial a Terrassa i quan vaig descobrir el teu blog vaig al·lucinar. Et felicito per la feina feta i per haver aglutinat tants recursos. Alguns d’ells, com aquestes lectures repetides m’han servit per iniciar noves experiències, a partir d’elles treballo amb un grup d’alumnes de 4t amb moltes dificultats d’aprenentatge. Els agafo cada dia de 9 a 9:15, i crec que està resultant un èxit.
  També estic utilitzant els vídeos de l’apartat d’educació emocional per un nou taller que he iniciat aquest curs per treballar amb els alumnes de CS amb problemes d’habilitats socials.

  Gràcies per fer-nos créixer professionalment, tot reverteix en els alumnes.

  Judit

 49. yroset diu:

  Hola Judit,
  moltes gràcies pel teu comentari i per explicar-nos la teva experiència professional. M’alegro ser-vos d’ajuda i, sobretot, comprovar com els alumnes gaudeixen i aprenen amb aquests materials.
  Des del bloc estic coneixent nous professionals que, tot i no conèixer de manera personal, ja considero com part dels meus amics/gues, doncs sóu els que em feu créixer també a mi de manera personal i professional i em doneu ànims per tirar endevant i seguir actualitzant aquest espai.
  No dubtis a fer-me arribar qualsevol aportació que consideris necessària ja sigui un enllaç, un vídeo, un comentari… doncs aquesta relació que s’estaleix entre nosaltres és el que realment ens fa créixer i ens enriqueix.
  Gràcies novament, per les teves paraules, t’ho agreixo moltíssim i espero seguir mantenint el contacte.
  Una forta abraçada,
  Yolanda.

 50. Noèlia diu:

  Felicitats pel bloc, és fantàstic, però molt hi ha molta quantitat de recursos i molt interessants. Jo també estic amb això de fer blocs!!!

  M’agradaria si no et sap mal, m’enviessis el material ja que penso que hi ha molts xiquets que els aniria molt bé aquest tipus de lectura pautada durant la setmana.

  Moltissimes gràcies i enhorabona per la feina feta!

  Salutacions Noèlia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *