COMPTAR FONEMES

Una altra habilitat implicada en una bona consciència fonològica és la segmentació de la paraula en fonemes. De manera totalment visual i mental, l’alumne haurà de comptar els fonemes de les paraules i pintar el nombre resultant.

Una bona activitat motivadora i que permet múltiples adaptacions.

La idea procedeix del bloc “Orientación Andujar” on se’ns ofereix una activitat de “cuentaletras” amb paraules en Euskera. (Veure la llista de blocs preferits).

N’he adaptat el model amb més nombre de fonemes i amb dibuixos, per tal de potenciar-ne realment la consciència. He col·laborat al seu bloc aportant-hi l’adaptació al català.

Espero que us sigui útil.
comptar fonemes

DESCÀRREGA DE LA PLANTILLA (Una graella buida per adaptar l’activitat a les vostres necessitats): plantilla-comptar-fonemes

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Materials, Vocabulari i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *