L’asteroide Níobe

Niobe és l’asteroide núm. 7. Va ser descobert per en Karl Theodor Robert Luther a Dusseldorf el 13 d’agost del 1861. És un asteroide força gran del cinturó principal.

Níobe tridimensional

Mite de Níobe:

Níobe era una filla de Tàntal i esposa d’ Amfíon, rei de Tebes. Amb Amfíon va tenir gran nombre de fills i dels que estaven molt orgullosos. Níobe es va burlar de Leto perquè aquesta només havia tingut dos fills (Apol·lo i Àrtemis). Aquestes burles van arribar fins a tal punt que Niobe es va oposar que se li atribuissin honors a Leto, dient que ella era més digna que perquè havia tingut més fill. En venjança, Apol·lo va matar tots els seus fills barons i Àrtemis va fer el mateix amb les dones, a excepció d’Amiclas (que havia ofert una pregària a Leto) i de Melibea, que en presenciar la mort dels seus germans va adquirir tal pal·lidesa que va ser anomenada Cloris. Quan la desafortunada mare va anar al costat dels cadàvers dels seus fills, va sentir tal dolor que, desfeta en un mar de llàgrimes, va quedar immòbil i es va convertir en pedra. Zeus va deixar a la intempèrie els cadàvers dels fills durant nou dies, ja que Zeus s’havia posat de part de Leto i havia convertit els habitants de Tebes en roques. Al desè dia els mateixos déus els van donar sepultura.

La mort dels fills de Níobe, per A. Bloemaert

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *