Rapte d’Europa en les vinyetes de J.M. Nieto

rapto-de-europa

Aquesta divertida vinyeta J.M. Nieto mescla el mite del rapte d’Europa amb la situació actual de Grècia. Segons la mitologia grega, un dia, mentre la princesa de Fenícia, Europa, collia flors, Zeus la va veure i s’enamorà perdudament. Aleshores el déu, encès d’amor per la seva bellesa, es transformà en un brau blanc i amb unes banyes que semblaven la lluna creixent i, raptant-la, se la va endur cap a Creta. Aquest mateix mite inspirà el nom del continent europeu.

Aquesta imatge juga representant la princesa Europa com la Unió Europea i Zeus transformat en brau com si fos Grècia, ja que, en certa manera, la situació econòmica grega ha “raptat” la resta de la UE.

Què n’opineu vosaltres? Coneixeu més pervivència del mite del rapte d’Europa?

Irene Sanz

1r Batxillerat Grec

12 comentaris a “Rapte d’Europa en les vinyetes de J.M. Nieto

 1. Salve!
  Primerament felicitar a la Irene per aquest apunt. Sincerament, trobo molt encertada aquesta comparativa que, mitjançant una divertida vinyeta, denuncia la crisi que per desgràci Grècia esta vivint actualment; comparant-la amb la gloriosa època que va viure. Penso que és una vergonya que el bressol de la nostra cultura actual estiguí passant per aquestes dificultats.

 2. Salve!!

  Primerament dir que la vinyeta m’ha fet molta gracia, ja que posen als déus grecs en una situació de la vida quotidiana i nosaltres estem acostumats a veure’ls com a divinitats molt lluny a nosaltres i aquesta vinyeta els apropa als Humans. Malauradament la vinyeta reflecteix una imatge molt trista, ja que la gran Grècia estigui passant per això i que Europa el vulgui fer fora és molt greu, ja que la unió europea esta feta per l’ajut comú.

  Felicitats Irene pel teu apunt.

 3. Bonum diem!
  Una vinyeta molt interessant i divertida.
  Aquesta vinyeta reflecteix molt bé una imatge real i trista, que Grècia estigui passant aquestes dificultats i que Europa els vulgui fer fora no està bé.

 4. Salve!
  Ja coneixia aquest mite i m’ha fet molta gràcia la vinyeta, tot i que desgraciadament es refereix a la terrible situació que està vivint Grècia avui en dia.

 5. Salve!
  Aquesta vinyeta m’ha fet molta gràcia, encara que es refereix a la mala situació que està vivint Grècia.

 6. Salve!
  Aquesta vinyeta crec que està molt ben feta, ja que reflecteix perfectament la situació que està vivint actualment Grècia amb la Unió Europea.
  En la vinyeta podem veure que hi ha com una comparació, amb la Grècia d’abans, una molt poderosa, amb la d’ara, una Grècia que viu una gran crisi.

 7. Bonum diem
  Primer de tot felicitar a la companya per l’apunt. Ha estat interessant aquesta pervivència d’Europa, m’ha fet gracia encara que representi també una mica la situació que pateix Grècia.

 8. Salve!
  El mite d’Europa és un dels meus mites preferits, ja que parla de la dona que donà nom al nostre continent. El primer que penso a veure aquesta vinyeta és el bé que representa el mite i alhora fa una crítica de la situació econòmica de Grècia actual. Crec que és un referent molt bo, diria que un dels més bons. Felicitats pel treball!

 9. Salve!
  Ja coneixia aquest mite però l’he trobat molt interessant la manera en com l’ha fet humrístic.
  In Proximum!

 10. Bonum diem!
  Em sembla molt interessant la forma que està representat aquest mite, ja que no és text, sinó que és una imatge, tot i això, si no arribo a llegir el text complementari, no ho hagués entès molt bé.

 11. Bonum diem.
  Aquesta vinyeta fa referència a la situació actual d’Europa amb Grècia ja que, Grècia està en ruina econòmica i Europa ha de donar molts diners a aquest país. Estan molt ven representades aquestes figures.

 12. Bonum diem!
  Un apunt molt divertit encara que molt cert.
  És trit però el bressol d’Europa està en un estat pèssim. Europa va deixar entrar a Grècia dins l’Unió Europea encara que no complia els requisits per formar-ne part. També va donar-li la possibilitat d’utilitzar l’euro i formar part de l’Eurozona.
  Encara que Grècia té moltíssims visitants durant l’any no és suficient fer aguantar o sontenir la seva economia provocant una greu crisis econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *