PERÍODE D’ACOLLIDA

La incorporació d’un infant a la llar d’infants facilita que aquest infant estableixi relacions amb altres infants i diferents adults, però al mateix temps, suposa fer front a noves situacions: han de familiaritzar-se amb un nou entorn i entrar en relació amb infants i adults desconeguts fins a aquell moment.

El període d’acolliment fa referència als primers moments que el nen o nena  passa a la llar d’infants. És un procés de vinculació que fa l’infant a les noves persones i els nous espais i materials que l’acolliran. Per alguns pot ser que sigui la primera experiència de separació amb la família o el primer contacte amb una llar d’infants. Poden sorgir dubtes i interrogants: “Com ho viurà l’infant?”, “Com em sentiré com a pare/mare?”, “S’adaptarà a l’espai?”, “I amb l’educadora?”… És normal, és una situació nova per tots i totes.

I és que és evident que els infants no són els únics implicats en aquest procés sinó que la família i les persones que conviuen a la llar (les educadores i la resta d’infants) també hi tenen un paper molt important. Per aquest motiu és essencial parlar-ne per poder donar resposta a les necessitats de cada infant i de cada família.

Cliqueu al damunt de la fotografia per veure les fotografies.

Aconsellem una entrada gradual, progressiva. Cada setmana coneixerem a un infant i a la seva família. Els acompanyarem de forma individual, responent a les seves inquietuds, preguntes i acollint i estant presents per si els infants ens necessiten. Creiem que començar amb poques hores d’assistència i anar ampliant progressivament l’horari  seria una bona manera de facilitar que l’infant s’adapti a la llar.

Les famílies podran estar amb nosaltres l’estona que necessitin, dins l’estança o a l’espai de famílies. Durant aquest temps anirem teixint vincles de confiança i col·laboració. L’estona que l’infant estigui sense el referent familiar s’anirà allargant mica en mica.

L’important és que es visqui aquest període amb respecte a les necessitats dels infants, de les famílies, les educadores i de la resta d’infants del grup.

COMIAT CURS 2022-23

Aquest curs ja s’acaba. Sembla que va ser ahir, quan els infants entraven plorant dels vostres braços. I ara se’n van de la Llar, una mica més grans i una mica més autònoms. Nosaltres, com a equip educatiu, també hem crescut al seu costat. I n’estem molt contentes de l’evolució i els progressos de tots els infants.

Desitgem que els infants de 2 a 3 anys tingueu una bona rebuda a l’escola dels grans. I al setembre, ens retrobem amb el grup d’Infantil 1. Per a tots i totes, grans i petits, la Llim La Taronja serà sempre casa vostra.

BON ESTIU!!

!!

LLENGUATGE PLÀSTIC

El grup d’Infantil 2 ha dut a terme propostes de llenguatge plàstic relacionades amb el color blau en diverses tonalitats, de més fort a més fluix. Tal i com podeu observar, han barrejat tèmperes de diferents blaus, en superfície gran de paper. I fent servir les esponges com a estri de pintura.

I en una altra sessió han fet servir la tècnica del collage, per omplir un foli DIN3, de paperets de diferents tonalitats blaves i diferents textures. Us deixem un recull d’imatges del moment de la proposta.

PROPOSTES D’ESTIU

Els infants del grup d’Infantil 1, aquests dies de calor han gaudit de porpostes a l’exterior de la Llar. La primera amb tèmperes i esponges. On han pogut experimentar el plaer de pintar i estampar.

La segona proposta, amb galledes d’aigua i elements per fer transvasaments també ha estat molt enriquidora. Els infants s’ho han passat d’allò més bé. Tot seguit us deixem unes imatges.

LLISTAT PROVISIONAL CURS 2023-24

Tot seguit us deixem el llistat provisional de la preinscripció. Trobareu la puntuació del vostre fill/a amb els 4 darrers números del document DNI/ NIE de la persona que va fer la sol.licitud. Dir-vos que del grup 1-2, nascuts al 2022 tenen plaça tots els infants. En canvi, per al grup 2-3 van a sorteig els infants amb puntuació 30+10, per a les 5 places vacants.

 I si teniu algun dubte podeu posar-vos en contacte amb la Llar.

ESCOLA DE FAMÍLIES: LA CRIANÇA 1-2 ANYS

Un dels somnis triats, per a dur a terme aquest curs 22-23, va ser fer una escola de famílies, per poder parlar sobre diferents qüestions d’interés. Al primer trimestre us vam demanar un llistat dels temes que voldrieu tractar a les trobades de mares i pares. La darrera trobada de famílies del curs tindrà lloc el divendres 9 de juny a les 9:30h. Tractarem aspectes de criança dels infants 1-2 anys d’edat. Podreu compartir experiències i resoldre dubtes sobre el tema. Esperem la vostra participació

PSICOMOTRICITAT

Us deixem un recull d’imatges de diferentes sessions de psicomotricitat. Podreu observar el joc tan ric i variat que apareix al grup d’Infantil 2, que va superant nous reptes en quant a accions motrius més complexes. En general, els nens i nenes interaccionen amb els materials d’una forma més elaborada.

A les sessions d’Infantil 1 els infants busquen propostes més horitzontals, de poca alçada. Gaudeixen d’accions de balanceig, de fer equilibrista i desequilibris sobre superfícies toves, jugar a amagar-se, etc. Tot seguit us deixem unes imatges.

PINTURA A L’EXTERIOR

Aprofitem el bon temps per fer propostes plàstiques a l’exterior de la Llar. La primera sessió del grup Infantil 1, va consisitir en pintar amb tèmperes sobre una superfície limitada de cartró, disposades entre la teranyina.

La segona sessió de pintura del grup d’Infantil 1, va ser sobre superfície gran de plàstic. Un suport diferent, que deixa passar la llum i on la pintura rellisca amb més facilitat.

Pimtem pals i pedres 

GAUDIM DEL PATI

“Et diré un secret molt fi, la Primavera ja és aquí“.

D’això se n’adonen cada dia els infants, quan sortim al pati de la Llar. Trobem flors i insectes, com ara: papallones, escarbats, marietes, abelles,… que tractem i observem amb molta cura i respecte. Aprofitem també per cantar cançons pròpies de la Primavera, tal i com podeu veure al video. 

CLOENDA PROJECTE: “LLIGA EL CONTE I PASSA’L”

El proper dijous 25 de maig, al centre cívic de Torreforta, tindrà lloc la festa de cloenda del Projecte Lliga el conte i passa’l, que forma part del Pla Educatiu d’Entorn. A l’acte estem convidades les Llars d‘Infants de la zona, els infants i les seves famílies. Aquest dia, podrem gaudir de l’actuació de l’Agust, el qual representarà el conte:”El drac que no sabia volar”. Us deixem unes imatges de la sortida. Ho vam passar d’allò més bé!!!.