PROJECTES QUE TREBALLEM

  • Els projectes són els següents:

-Projecte Comunitat d’aprenentatge; en el qual acollim voluntariat de la URV, famílies i membres de la Comunitat per a propostes com tertúlies dialògiquesgrups interactiusels somnis i comissions de somnis.

-Detecció de necessitats i atenció primerenca, projecte que porta a terme l’Equip Psicopedagògic Municipal (psicòloga, fisioterapeuta, logopeda).

-Projecte Psicomotricitat. Un cop a la setmana el dediquem a fer un treball específic del moviment, el cos, l’esquema corporal,…a la sala de pscicomotricitat de la Llar.

-Projecte d’emocions. Iniciem aquest projecte amb el conte “El Monstre de Colors”: El desenvolupem al llarg de tot el curs, aprofundint en el treball dels sentiments.

-Projecte de la foscor. Proporcionem als infants noves experiències en relació amb la llum i la foscor, adaptant la sala de dormir en un espai ple de sorpreses.

-Projecte Picantarols que duu a terme l’especialista de música, que un cop a la setmana ens visita a la llar. L’Alba ofereix diferents propostes en forma de joc, per treballar les propietats i qualitats del so amb els infants

-Projecte Lliga el conte i passa’l. Cada any el Pla Educatiu d’Entorn proposa el treball d’un mateix conte per a totes les escoles de la zona. Aquest projecte inclou la visita a la Biblioteca de Torreforta.

-Projecte respira i aprèn, responsabilitat de Cristina Cosials. On ajudem, a través dels massatges, la millor connexió del cervell i la correcció de moviments i postures en els infants.

-Escola formadora. A la Llar d’infants acollim alumnes de la URV i de l’Institut Vidal i Barraquer. Així com d’altres centres docents, com la UNIR, etc.

-Servei de préstec de contes. Els divendres tots els infants poden prendre, per un termini d’una setmana, un conte per llegir a casa.

-Voluntariat. La Llar té les portes obertes per rebre voluntaris. Cadascú pot aportar alguna cosa diferent i a la LLar estem disposades a rebre pares, mares, avis,… per  col·laborar amb nosatres.

-Compartim moments amb la Llar d’Infants. Les famílies poden venir a passar una estona a la Llar com a observadors/es.

-Projecte millorem els espais de la Llar. Transformació d’espais de la Llar interiors i exteriors, així com dels materials que oferim als infants. Amb l’ajuda i col·laboració del pla ocupacional, les educadores de la LLar i algunes famílies.

-Projecte de festes tradicionals. Dediquem especial atenció al treball de les nostres festes tradicionals, implicant a les famílies en el mateix. Descobrim: la Castanyada, el Nadal, el Carnaval, la Pasqua i Sant Jordi.

-Taller de cuina. Descobrim els aliments i elaborem petites receptes.

-Projecte animals. Compartim les nostres mascotes i ens apropem als animals de granja amb la visita a la Llar d’alguns animals de la granja Neri.

-Projecte de l’aigua. Descobrim l’aigua i les seves propietats amb jocs al pati.

-Projecte d’experimentació i plàstica. Presentem un cop a la setmana, una proposta  relacionada amb alguna tècnica plàstica o amb la intenció de descobrir algun autor (Picasso, Land Art, Miró, Dalí,…)

-Projecte de l’hort. Plantem i cuidem maduixes, fabes, enciams, tomàquets, pastanagues i pebrots.

-Ajuda’m a crèixer!. Hem volgut compartir amb les famílies el treball d’alguns hàbits que portem a terme a la Llar, tals com: rentat de mans, moment d’alimentació, relació amb els altres. L’objectiu fonamental és afavorir la continuació d’aquest treball a casa.