Les constel.lacions

LES CONSTEL·LACIONS

Les constel·lacions són un conjunt d’estels fixos o estrelles sense relació entre ells i que formen un dibuix imaginari.

Es van descobrir quan les civilitzacions  es van adonar que el sol i la lluna tenien un efecte visual.

Hi ha 5 categories de constel·lacions:

  1. Constel·lacions circumpolars: són les que es poden veure des de l’hemisferi nord durant tot l’any, per exemple: Osa Major,l’Osa Menor, Jirafa o Dragon.
  2. Constel·lacions de primavera: es pot dir que el firmament es va expandint i en aquesta època i podem disfrutar de més galàxies perquè es veuen millor, com per exemple: Crater, Hidra o Leo.
  3. Constel·lacions d’estiu: en aquesta estació de l’any la terra esta orbitant mirant cap a l’interior de la Via Làctia i podrem  veure : Cisen, Fleca o Caballito entre altres.
  4. Constel·lacions de tardor: en aquesta estació de l’any la terra no mira cap a la via Làctia, si no al interior del fosc univers i podem veure les galàxies que estan increïblement lluny, com per exemple: Andròmenda, Aquaria o Pegàs.
  5. Constel·lacions d’hivern : la via Làctia està al capdamunt del cel al capvespre i hi ha moltíssimes  constel·lacions per observar, sempre que el temps atmosfèric ens ho permeti, com: Auriga, Llebre o Bessons.

Hi ha 88 constel·lacions i totes són diferents: Andròmina, Crux, Serpens, Telescopium o Tucana, el seu nom esta en llatí

Una de les constel·lacions més importants és la del Zodíac, que són els 12 signes del Zodíac

 

 

Ingrid Mancó Vinatoru