ESA

ESA

La ESA (l’Agencia Espacial Europea),  és  una organització internacional dedicada a l’exploració espacial. Va ser creada al 1975,fa 42 anys. És una agencia que té més de 1900 empleats que hi treballen . Al finals de l’any 1960 es va  crea l’organització d’Europa pel desenvolupament i llançament de vehicles espacials .La primera missió científica va ser l ’any 1975.La ESA té un pressupost d’uns 4.020 milions d’euros. Actualment 22 estats participen amb aquesta agència: Hi ha 22 països a una mateixa ESA, Francià, Espanya , Alemanya , Italià , Rei unit , Bèlgica , Suècia, Suiza , Països baixos , Australià , Romania , Polònia , Estonià , Hongria , Noruega , Dinamarca , Finlàndia , Irlanda , Grècia , Portugal , Luxemburgo , Republicà Checa.

La seva seu està a Paris, França.

Actualment l’ESA opera amb l’Ariana 5, una nova versió del coet.

 

La ESA fa temps va engegar alguns projectes com:

El metOp-a, que és el primer satèl·lit que va descobrir de l’òrbita polar, es fa servir per la meteorologia, estudia la temperatura, la humitat, la velocitat i direcció del vent, la capa d’ozó i els altres gasos de l’atmosfera terrestre.

Avui en dia hi ha alguns projectes que estan en marxa com:

El CryoSat-2 és una missió que va durar 3 anys, van llençar un radar al 2010 per investigar les capes de gel de la terra.

Van enviar una sonda espacial a Mart.

Van llençar també una sonda espacial a Venus que es al 2005 i va arribar a la seva òrbita al voltant  de Venus en abril de 2006.

Que volen fer en el futur:

Llançaran entre 2016 i 2018 la nau EXOMARS, que pretén aterrar a Mart.

Tenen previsió d’utilitzar al 2018 el Telescopi Espacial James Webb i també el Telescopi Espacial Hubble.

Claudia Molina Mancho