El nucli de la Terra

EL NUCLI DE LA TERRA.

És la capa més interna de la Terra, té un radi aproximat entre 3.200/3.500 quilòmetres, és més gran que el planeta Mart, i representa el 60% de la massa de la Terra.

La pressió al seu interior és  milions de vegades superior a la  pressió exterior i la seva temperatura pot superar els 6700 Cº.

El nucli de la Terra està dividit amb dos parts,  el nucli intern i l’extern.

NUCLI INTERN:

És sòlid i té un radi aproximadament de 1.255 quilòmetres  i està compost d’un 70% de ferro i d’un 30% de Níquel, també té algunes petites parts d’Or, Mercuri i Urani entre d’altres materials.

NUCLI EXTERN:

El seu radi és de 2.250 quilòmetres, els científics creuen que el nucli extern està en forma líquida, la seva composició és de ferro i níquel. Aquest líquid està en continu moviment.

El científics creuen que el moviment d’aquest líquid juntament amb la rotació del nucli intern  causen el camp magnètic de la Terra.

Gràcies al camp magnètic de la Terra estem protegits de les radiacions Solars que serien mortals per la vida a la Terra.

Y com sabem com és l’interior de la terra? 

Els investigadors utilitzen les ones sísmiques dels terratrèmols per explorar baix la superfície del planeta i així han pogut saber com és el seu interior.

Núcleo

 

Resultado de imagen de nucleo de la tierra

 

 

Camp magnètic de la Terra.

 

GUILLEM.