Cometes

Un cometa és un cos celeste sòlid semblant als asteroides però amb diferent composició. Els cometes provenen del cinturó de Kuiper, més enllà de l’òrbita del planeta Plutó i el número d’Or. Té tres parts principals el nucli, la coma i la cua .

Va ser després d’inventar el telescopi quan es van començar a estudiar els cometes. Edmunt Halley va ser un astrònom que va estudiar l’òrbita del cometa Halley i va dir que es tornaria a veure l’any 1705. Passa a prop de la Terra cada 76 anys aproximadament.

Els cometes són els cossos constituïts per gel,pols i pedres que orbiten al voltant del sol, seguint diferents camins elíptics i parabòlics. Els cometes formen part del Sistema Solar.

Els cometes més famosos són:cometa Halley, cometa Halle-bopp, cometa Ikeya-Seki i el gran cometa del 1.843.

Els cometes es diferencien dels asteroides perquè tenen una cua i una coma, encara que potser alguns cometes molt antics hagin perdut els materials volàtils .

Si un cometa viatja prou ràpid, entrarà i sortirà del sistema solar, això passa amb tots els cometes que es diuen no periódics, d’altres tenen una òrbita que el  fa tornar cada cert temps.   A més, els cometes poden ser expulsar del sistema solar quan són pertorbats per un altre objecte, com un planeta.

Alejandro i Tània