La teoria del Big Bang!

LA TEORIA DEL BIG BANG

La majoria dels astrònoms pensen que l’univers es va formar durant un event anomenat Big Bang, (gran explosió). Una explosió gegant que va passar fa aproximadament entre 10 i 20 billons d’anys.

COM ES VA CREAR ?

Moltes partícules minúscules es van agrupar en un punt molt petit i en el que la temperatura era molt alta: en aquest punt es concentra tot el que després serà l’univers.

De sobte, i impulsades per una explosió causada per la quantitat d’energia continguda en aquell punt, totes les partícules van sortir disparades.

Així, és com es van començar a separar i allunyar les unes de les  altres.

Durant tot el Big Bang  es va crear l’espai temps, la matèria i l’energia de l’univers . Aquesta explosió gegant va llençar matèria per totes direccions i va causar que l’espai per si mateix s’ampliés. Quan l’univers es va refredar, el material es va combinar per formar galàxies, estrelles i planetes.

EDWIN HUBBLE

És un dels astrònoms nord-americans més importants del segle XX. Es considerat el pare de la cosmologia. En el seu honor, el telescopi llençat a l’espai al 1990 s’anomena telescopi espacial Hubble. Edwin Hubble amb la col·laboració de Milton Humason, va formular aquesta teoria del Big Bang.

Hi ha d’altres teories, però no sabem si són certes:

Com ja sabeu, abans del Big Bang l’espai estava vuit. Quan va explotar, tot el que es va crear per inèrcia es va anar separant fins que arribarà un punt, d’aquí molts anys, que serà a la inversa. Es a dir, que es començaran a ajuntar fins que l’espai estarà una altra vegada vuit: com al principi, com abans del Big Bang .Els astrònoms a aquest fenòmen l’anomenen Big Crunch. Segons aquesta teoria després de molts, molts i molts anys, tornarà a haver-hi una explosió o Big Bang. I així infinitivament.

NEUS SISÓ