Fent vida a Irlanda

LA NOSTRA ESTADA A IRLANDA

Som la Nerea, l’Aina i l’Ainhara, alumnes de 4t ESO de l’Institut Cubelles, i vam marxar a Irlanda per millorar el nostre anglès i viure una experiència diferent, cadascuna convivint amb una família diferent. L’estada va ser al llarg de sis setmanes.

Vam fer un intercanvi amb tres noies de Bray, un poble a prop de Dublin. Elles van venir aquí, a l’Institut Cubelles, i nosaltres vam anar al Coláiste Ráithín, el seu institut. Entre setmana hi anàvem a classe, on vam poder millorar el nostre nivell d’anglès i socialitzar amb els companys de diferents cursos.

Cadascuna tenia la seva família, i a cadascuna de nosaltres ens van fer sentir una més a la casa. Vam crear un vincle amb tots els familiars i vam estar obligades a sortir de la nostra zona de confort per viure un estil de vida diferent del que tenim a casa nostra. Haver estat tan còmodes amb les nostres famílies va fer que l’hora d’acomiadar-nos fos difícil i que tinguéssim ganes de tornar a veure-les.

A l’institut fèiem classes com anglès, música, educació física, drama, economia de la casa, i castellà, on vam estar ajudant els alumnes de 2n de batxillerat a preparar-se per als seus exàmens de la selectivitat. També vam fer una excursió a la presó de Kilmainham a Dublín. 

Amb les famílies, cadascuna va anar a llocs diferents com ara

Enniskerry, Wexford, Butlers’ chocolate factory… Vam tindre la sort de poder gaudir el St. Patrick’s Day allà. Vam anar a Dublín a veure la Parade que hi fan cada any. 

Va ser una experiència única.

En sis setmanes vam ser capaces de fer un munt de coses, aprendre un estil de vida diferent, emportar-nos molts records i noves amistats. Encara que ja sabem com és la vida irlandesa, ens queda molt per descobrir i esperem poder-hi tornar algun dia.

Hem notat una gran millora a l’hora de parlar en anglès, ens ha ajudat a tenir menys vergonya a l’hora de parlar-hi i sempre intentar millorar i aprendre’n més. 

És una gran experiència que recomanem a tothom que vulgui sortir de la seva zona de confort, conèixer altres estils de vida i gent nova. És una experiència que mai oblidarem i que només passa un cop a la vida i l’has d’agafar quan et ve. Nosaltres estem molt agraïdes d’haver-la pogut gaudir.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *