Conferència d’Enric Queralt a l’Institut Cubelles

En el marc del pla d’impuls de la lectura (PIL) en el que participa el nostre centre, i a proposta del grup impulsor del PIL,  l’equip directiu va acordar la contractació del Sr. Enric Queralt perquè ens donés la conferència “Temps de lectura a l’institut. Una oportunitat a l’hàbit lector”. El seu contingut, amb algunes variants, era molt semblant al de la xerrada que ja va donar la mateixa persona a la Casa del Mar de Barcelona el 6 de novembre de 2013  per encàrrec del Departament d’Ensenyament.

El dia que vam triar per a la conferència va ser el dimecres 12 de març. Vam escollir la franja horària de 15.30 a 17.30h perquè pogués participar tot el nostre claustre. També volíem que hi participessin els companys i companyes de l’Institut Les Vinyes , que van ser invitats formalment. La invitació la vam fer extensiva també a la resta d’escoles de primària de Cubelles.  Al final, ens vam reunir més d’una cinquantena de persones que vam gaudir d’una presentació excel·lent i d’uns arguments que, sense cap mena de dubte, no van deixar ningú indiferent.

Pel que fa al nostre conferenciant, la frase que resumeix millor la seva trajectòria professional la trobem en la contraportada del seu llibre,  Llegir, més enllà de les lletres  (http://www.pageseditors.cat/cat/llibre_milenio2.asp?id=81&id_llibre=1788# ):  ha estat escolanet abans de ser canonge. Els darrers anys,  els ha dedicat a la inspecció i a fer de formador i assessor dins l’Estratègia impuls a la lectura promoguda pel Departament d’Ensenyament.

Tot i que no és el mateix escoltar un excel·lent comunicador com en Queralt (acompanyat d’una treballada presentació power point), us fem a mans almenys l’esmentada presentació en format pdf, una inesgotable font de raons i de bones idees, per exemple, sobre què cal fer  i què hem d’evitar  per tal d’estimular l’adquisició i el desenvolupament de l’hàbit de lectura del nostre alumnat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *