Lectura diària

                                                                 

Al curs 2014-2105 es va posar en marxa una experiència pionera a casa nostra que consistia a garantir que l’alumnat d’ESO dediqués cada dia mitja hora del seu horari de classe a la lectura silenciosa. L’experiència, que avui compateixen un grapat d’instituts d’arreu de Catalunya, pretén desenvolupar el gust per la lectura i contribuir a millorar la comprensió lectora, una competència imprescindible per a garantir l’èxit escolar.

Un cop assolit el suport del claustre del professorat i del consell escolar, el repte va ser abastir les aules d’uns prestatges amb llibres, còmics i revistes que engresquessin a la lectura

D’entrada, els llibres van aportar-se de la mateixa Biblioteca que tenim al centre la qual s’ha anat ampliant amb adquisicions i donacions.

Amb el temps es va establir una franja horària fixa i el pla va fer-se extensiu al BAT.

Actualment incorporem lectures noves, provinents de donacions i, sobretot, d’adquisicions que fem des de la Biblioteca escolar. L’Ajuntament de Cubelles ens ajuda a actualitzar el fons amb una aportació econòmica.

Enguany, però, la normativa per evitar la transmissió de la COVID-19 ens ha obligat a treure els llibres de les aules i a demanar a l’alumnat que porti el llibre de casa.

Aquest fet, però, no ha aturat l’arribada de llibres i revistes nous. El professorat responsable de conduir la franja lectora duu regularment les noves propostes i les posa a disposició de l’alumnat, el qual pot demanar els llibres en préstec.

A banda d’això, estem ampliant les vies d’atansar la lectura diversificant les maneres de gaudir la lectura. Entre elles, en una sessió de la setmana s’escolta un audiollibre a classe, o es fa lectura comunitària en veu alta en una altra.

De la comissió de Lectura i del mateix alumnat sorgeixen aportacions que ens permeten fruir des de diferents maneres la lectura.

Si les circumstàncies ho permeten, el curs vinent podrem tornar a fer ús de la Biblioteca a l’hora del pati i això permetrà poder tornar a accedir a tot el catàleg disponible a l’Institut.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *