Projecte Buchenwald

El PROJECTE BUCHENWALD vol concienciar a la ciutadania i, en especial, als més joves, dels greus perills que poden provocar els pensaments totalitaris. A la comarca del Garraf, són diverses les organitzacions i els centres escolars que, des de fa anys, col·laboren en aconseguir aquesta fita. L’Institut Cubelles n’és un d’ells.

L’alumnat de 1r de batxillerat té fixat un viatge al sud de França en el marc d’aquest projecte.

Viatge a França,  juny de 2018

Reportatge fotogràfic

 

Trobada d’estudiants a Sabadell, juny de 2018

Reportatge fotogràfic

 

Viatge a França. Juny de 2017

Reportatge fotogràfic

 

Visita a Amical Mauthausen. Gener de 2017

 

Viatge a França, 15-17 de juny de 2016

Reportatge fotogràfic

Trobada d’estudiants a Manresa

El passat 6 de maig, un grup de nois i noies de 4t d’ESO i de 1r de batxillerat van acudir a Manresa per tal d’assistir en una trobada amb altres instituts d’arreu de Catalunya que també formen part del projecte Buchenwald i la xarxa mai més.

IMG_1477

 

Exposició “Més enllà de Mauthausen: Francesc Boix, fotògraf

L’exposició presenta, a través de diferents imatges, l’apassionant testimoni del fotògraf català Francesc Boix que va sobreviure a l’internament al camp nazi de Mauthausen. Es tracta de la primera exposició retrospectiva del fotògraf català que en mostra la vida i la professió. La memòria gràfica d’una existència curta però intensa que s’emmarca en el nou fotoperiodisme de l’època, que informa sense indiferència, amb una Kodak entre mans o una Leica. Boix va ser un fotògraf compromès amb la memòria col·lectiva i la dignitat dels republicans deportats.

 L’exposició es podrà visitar fins al 30 de juny en horari de públic del Museu, conjuntament amb la mostra fotogràfica “Els Camps de Concentració. La mirada del Jovent”, del II Premi Marcel·lí Garriga.

expo 2016 cartell