L’hort de l’institut

18/10/2017

El passat dimecres dia 18 d’octubre va venir el pagès Pere Capdet a l’optativa de l’hort de 2n d’ESO per ensenyar-nos a plantar cebes de calçots, de tal manera que creixin grans i amb la forma allargada característica dels calçots. 
I la veritat.. és que estan creixient molt bé! fins i tot hi ha una ceba que està creixent millor que la resta, la qual hem batejat amb el nom de “el crestas”. 
Cada dilluns i dimecres les reguem i cuidem amb molt d’afecte, i aquests són els nostres progressos!

Lloc web de l’hort de l’Institut Cubelles

Aquest curs 2013-14 estem posant en marxa l’hort de l’Institut. Amb un grup d’alumnes d’optativa de 1ESO i amb l’ajuda d’experts de Cubelles que ens estan assessorant, a poc a poc anem donant forma a l’hort.

6 de maig de 2014
Hola a tothom,

El nostre hort continua creixent. Tomaqueres, mongeteres, carbasseres i moltes altres plantes segueixen creixent i nosaltres no deixem de treballar treient males herbes, regant i fent tot el necessari per tenir una bona collita.Els nostres companys de l’hort, Adrian Vellarino i Dani Moreno, fan un resum de les tasques d’avui.

8 d’abril de 2014

Avui em plantat, cogombres, tomaquets “tres cantos”, mongeta perona, mongeta de la prima, maduixots i albergínies i hem regat les plantes de tot l’hort. També, hem seguit fent rètols per saber on està el nom de cada tipus de conreu que hem plantat.

25 de març de 2014

Avui hem collit per primer cop del nostre hort. Aquest rave tant formós és el primer que collim i esperem que sigui l’inici d’una collita ben gustosa i abundant.

També hem plantat dos tipus de tomàquets (robar i pera) i pebrots. Com que ja comencem a tenir força productes diferents, hem fet uns rètols amb el nom del producte i la varietat.


20 de març de 2014

Els raves vermells i els enciams són els que més han crescut en els darrers dies. Ja comencem a preparar l’amanida!!

11 de març de 2014
Avui hem continuat fent les tasques necessàries per començar a encanyissar d’aquí a res: netejar canyes, remoure la terra i refer solcs … i com no, treure pedres!!

25 de febrer de 2014
Avui hem plantat cebes tendres i el senyor Pedro ens ha ensenyat com regar.
IMG_0706

IMG_0734

18 de febrer de 2014
Avui hem vist que els raves vermells que havíem plantat fa un parell de setmanes ja han començat a crèixer.

Aquesta setmana anirem a buscar les canyes ja que quan creixin les mogetres les haurem d’endreçar.

13 de febrer de 2014
Avui hem plantat mongeteres. Aquestes mongeteres han estat preparades per l’alumnat de 2ESO a la matèria de naturals. També hem aprofitat per fer més solcs i continuar treient pedres. Hem fet una prova a veure com surt ja que volem fer planter de carabases…11 de febrer de 2014
Després de preparar la terra (treure pedres, posar adob orgànic i llaurar), hem fet els solcs i hem plantat tres varietats diferents d’enciam (romà, fulla de roure i meravella). També hem arreglat una part de l’hort i hem plantat llavors de raves vermells.

Tasques prèvies per a preparar la terra abans de plantar

Durant el mes de gener i primera setmana de febrer s’ha estat adequant la parcel.la: s’han tret les males herbes, algunes pedres, i amb l’ajuda d’un motocultor hem llaurat el tros. Mentre es llaurava, també s’ha barrejat amb adob orgànic i terra bona.

9 respostes a L’hort de l’institut

 1. Irene Jimenez Redondo diu:

  Hem posat adob i hem llaurat la terra amb l’ajuda del motorcultor. Ara estem preparant l’hort per poder plantar i per això estem treient les predres

 2. Alex Szczypiorski diu:

  Avui hem tret pedres i plantarem rabanets.

 3. Iris diu:

  Plantarem avui rabanets.

 4. Alex Diez Guitierrez diu:

  FINS ARA HEM FET : LLAURAR LA TERRA , HEM TRET TOTES LES PEDRES I TAMBE ARA PLANTAREM : EMCIAM , RABANS, ESCAROLA ………..

 5. Ara estem aprenent com plantar!!!!!!!!!!!!!

 6. Simon diu:

  Hem plantat enciams,escaroles ,carbasses i monjetes
  m’agradat molt!

 7. VISCA LA TRIBU HORTÍCOLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. jordi porcel diu:

  Tot aquest projecte es moooooolt divertit i xuloooooo.

 9. María Ríos diu:

  Tengo en casa pinos piñoneros pequeños y moreras que podríais plantar en el amplio patio que tenéis con tan poca sombra en la que cobijarse. Y que los alumnos se encarguen de irlos regando y cuidando y vean su crecimiento y estén orgullosos de ello pues un árbol es algo que perdura en el tiempo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *