Investiga els climes del món!

L’alumnat de 1 ESO ha estat treballant sobre els climes del món. S’han convertit en científics i han descobert uns climogrames. Per poder desxifrar-los, han analitzar els diferents climes del món per saber a quin clima representen.

Podeu veure la feina de la Leire.

Publicat dins de 1r ESO, Àmbit social-Artístic, General, projecte, projectes, Socials | Deixa un comentari

Com era Cubelles fa 50 anys?

L’alumnat de 1 ESO ha utilitzat, VISIR,  l’aplicació de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per analitzar els canvis que hi ha hagut al territori. L’objectiu és valorar l’impacte de les activitats humanes sobre aquest territori, per discriminar entre les que són sostenibles i les que no, fent propostes sostenibles. Aquí teniu la feina de Pol, Gerard i Andrea.

Publicat dins de 1r ESO, Àmbit social-Artístic, General, projecte | Deixa un comentari

Together through sport – Logo vote

Congratulations to the winners of the Logo vote!

Tomorrow, the logos will fly to France to participate in the European Etwinning contest for the project logo. They will compete with different logos from 10 schools of 7 European countries: France, Germany, Italy, Poland, Bulgaria, Ukraine and Spain. Good luck to everybody!

Publicat dins de 3r ESO, Educació Física, Esport, Etwinning Projects, General, GEP | Deixa un comentari

TOGETHER THROUGH SPORT

The students of 3rd ESO are voting for the best logo that will participate in the European contest for our Etwinning project about the values of Sports. Congratulations everybody for your engagement and creative participation!

Good luck to everybody!

Made with Padlet
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Organització del batxillerat a partir del 3 de novembre de 2020

A conseqüència de la Resolució de la consellera de Salut i del conseller d’Interior, per la qual es publiquen noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de covid-19, en el batxillerat, s’han d’aplicar mesures per reduir la presencialitat. L’aplicació d’aquestes mesures al batxillerat suposen que a partir de demà dimarts 3 de novembre el batxillerat assistirà a l’institut en dies alterns segons l’horari adjunt

– Els dies que no assisteixin al centre faran classes telemàtiques seguint el mateix horari que feien presencialment.
– El professorat farà un seguiment de l’assistència telemàtica a les classes, tal i com ja ho fa en la presencial, de manera que les famílies seran informades en cas detectar absències injustificades.

Publicat dins de Comunicats i avisos | Deixa un comentari

Aplicació de les noves mesures per a la contenció del brot de COVID19

A conseqüència de la Resolució de la consellera de Salut i del conseller d’Interior, per la qual es publiquen noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de covid-19:

 • l’educació secundària obligatòria (ESO) manté la plena presencialitat, sense cap modificació en l’activitat lectiva actual.
 • en el batxillerat, s’han d’aplicar mesures per reduir la presencialitat.Aquestes noves mesures s’han de desplegar durant la setmana vinent i s’han de mantenir, si més no, fins al final d’aquest primer trimestre.  Dilluns 2 de novembre es comunicarà a l’alumnat de batxillerat i a les seves famílies les noves mesures organitzatives.
 • En els desplaçaments a l’institut, en cas de restriccions de mobilitat o confinaments perimetrals, cal portar a sobre la Declaració responsable per justificar el desplaçament, ja sigui per traslladar-se al centre educatiu o per tornar al domicili particular.

  Publicat dins de Comunicats i avisos | Deixa un comentari

  Celebració de la Castanyada_20

  Aquest dijous 29 d’octubre de 2020 el centre ha organitzat unes sortides per celebrar la festa de la castanyada, concretament una jornada d’activitats a la natura. Aquesta activitat, que forma part del projecte educatiu de centre, té la finalitat d’ajudar a cohesionar els grups i de donar la benvinguda al nou curs.   Les travesses s’han fet per “grups bombolla” i amb mascareta seguint totes les mesures de seguretat.

  L’alumnat de 1r d’ESO ha fet una caminada pel Passeig Marítim de Cubelles fins al port de Segur de Calafell. Allà s’han hagut d’organitzar per realitzar una activitat, que consistia en formar una lletra amb tot l’alumnat del grup. Les lletres eren la D, de distància, la M, de mans i la M, de mascareta. Podeu veure les fotos de com ha quedat.

  L’alumnat de 2n d’ESO ha realitzat una travessa a l’entorn de Cubelles des de les Planes fins a la Quadra de Gallifa i Ermita de Sant Pau.  Amb un mapa  de pistes a les mans han cercat uns codis QR  i han anat resolent  unes preguntes relacionades amb els àmbits del seu nivell.

  Els grups de 3r d’ESO han fet la tradicional pujada a Puig de Tiula de Cubelles. L’itinerari ha sigut circular: Institut Cubelles- Polígon les Salines- Puig de Tiula- Les Planes- Institut Cubelles. Durant la travessa han trobat codis QR amb preguntes relacionades amb els àmbits del seu nivell.

  I els grups de 4t ESO han fet la travessa pels Colls de Sitges fins a la platja del Far de Vilanova i la Geltrú

  BONA CASTANYADA A TOTHOM! ENS EN SORTIREM!

   

   

   

   

  Carlota Pazos de 1ESO       Jalal el Barouti 3rESO
  Publicat dins de 1r ESO, 2n ESO, 3r ESO, 4t ESO, Castanyada, General, Sortides i activitats | Deixa un comentari

  El còmic

  L’alumnat de 1ESO ha estat treballant a l’àmbit artístic i social el llenguatge visual seqüenciat, que utilitza dibuixos i text per explicar històries. El resultat és l’elaboració d’un còmic, com podeu veure en “El ratolí i el chromebook” de l’Amanda. És una  història real portada al còmic, tal com va explicar la seva autora.

  Voleu veure més creacions? Entreu en aquest enllaç

  Publicat dins de 1r ESO, Àmbit social-Artístic, General, Socials | Deixa un comentari

  FEM ARQUEOLOGIA?

  L’alumnat de 2n d’ESO hem finalitzat el 1r projecte de l’Àmbit SOCIAL ARTÍSTIC i hem descobert les restes arqueològiques de la nostra vila.

  Amb una classe a l’aire lliure  hem visitat els següents jaciments, edificis i espais històrics:

  -Molt a prop de l’Institut hi ha  un poblat Ibèric  del segle V al III a.C

  -El riu Foix era navegable ja que era una via era una via d’entrada de mercaderies al Baix Penedès, el Garraf i l’Alt Penedès.

  -Un fortí construït durant la Guerra Civil al 1937

  -Un búnquer d’artilleria prop de la desembocadura del riu.

  HEM DEMOSTRAT SER UNS GRANS ARQUEÒLEGS I ARQUEÒLOGUES!!!

  Alumnat de 2n ESO

  Publicat dins de 2n ESO, Àmbit social-Artístic | Deixa un comentari

  Convocatòria de vaga del personal de l’àmbit educatiu per dijous 15 d’octubre de 2020

  Les organitzacions sindicals ASPEPC i CGT han convocat una jornada de vaga en l’àmbit de l’ensenyament per a demà dijous 15 d’octubre de 2020, de 00.00 a 24.00 hores. La vaga s’adreça a tot el personal docent, tant funcionari com interí  i al personal laboral del Departament d’Ensenyament.

  Pel que fa al seguiment de la vaga per part del professorat, els serveis mínims garantiran que el centre resti obert per atendre l’alumnat.

  No és una vaga d’estudiants, i per tant, l’alumnat, des de 1r d’ESO fins a 2n de batxillerat, ha d’assistir a l’Institut com qualsevol altre dia.

   

  Publicat dins de Comunicats i avisos | Deixa un comentari