Vull treballar!!

L’alumnat de la matèria d’emprenedoria de 3r d’ESO, ha realitzat una activitat relacionada amb el mercat laboral.
L’activitat consistia en imaginar-se que tenien 25 anys, i per tant ja tenien certa experiència tant acadèmica com professional.
Mitjançant aquesta premisa, havien d’elaborar un dossier que havia de contenir el CV, la carta de presentació i una simulació d’unes entrevistes de feina, per a cada component del grup.
A més, els alumnes Judith Tavira Merino i Lautaro Frexas pallás, van decidir gravar un video de la simulació de les entrevistes de feina. El resultat és aquest:

Publicat dins de 3r ESO | Deixa un comentari

Visita de Lluís Prats

Avui ens ha visitat l’escriptor Lluís Prats. L’autor ha fet una xerrada amb l’alumnat de 1r ESO, en què ha explicat com va crear la novel·la Kambirí, que han llegit aquest curs.

Al llarg de la xerrada han pogut preguntar-li sobre diversos temes relacionats amb el llibre, la vida d’escriptor i les seves obres.

A més de la xerrada d’avui, també han treballat el llibre amb la creació d’un diari de lectura en què han anat reflexionant sobre la lectura i les seves vivències personals.
Núria Pons


 

 

 

Publicat dins de 1r ESO, Lectura | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

#NOERENBRUIXES #ERENDONES

L’alumnat de 2n ESO a la matèria optativa de Fem Festa hem estat investigant sobre les dones a l’edat mitjana. Moltes d’elles van ser perseguides i torturades. Dones innocents que se les considerava bruixes. Hem llegit i investigat amb la revista Sàpiens i hem descobert qui eren aquestes dones. NO EREN BRUIXES, EREN DONES.

#NOERENBRUIXES #ERENDONES #JUSTÍCIAHISTÒRICA

Alumnat 2n ESO Fem Festa

Publicat dins de 2n ESO, projecte, Revista, Socials | Deixa un comentari

Com era la vida a l’antic Egipte?

L’alumnat de 1r ESO ha treballat al projecte “Com era la vida a l’antic Egipte?”.

Aquest cop s’han convertit en arqueòlegs!. S’han imaginat que estaven excavant un jaciment arqueològic a la ciutat d’Alexandria i ham trobat una sèrie d’objectes, que han hagut d’estudiar per conèixer aquesta antiga civilització.

Han organitzat  una exposició amb tots els objectes. Aquí podeu veure l’àlbum de fotos.

https://photos.app.goo.gl/dgFwQbHvAd6zFp5SA

Els grups han recollit en una presentació els seus descobriments i han realitzat un vídeo per publicar la seva investigació. Voleu saber que han descobert i conèixer aquest antiga civilització?

Podeu practicar també els vostres coneixements amb els jocs que han preparat ells mateixos amb l’aplicació de Genially.

Publicat dins de 1r ESO, Àmbit social-Artístic, General, projecte, projectes, Socials | Deixa un comentari

Promoting “The eating healthy week 21” Etwinning Project.

From the 8th to the 26th March, the students of 3rd ESO Institut Cubelles are promoting “The eating healthy week 21” throughout a Healthy life challenge.

In the framework of an Etwinning project called “Together through sport”, our 10 Ambassadors inform all the school community how to improve their eating habits for a healthier life. They also transmit the information to 5 French Ambassadors of the Collège Notre Dame, la Ferté-Macé, who will spread this amazing challenge into their community. We are so proud to be the boosters of this initiative. I want to congratulate all the Institut Cubelles’ Ambassadors and the students that make a great effort to improve their health habits.

You can follow the Etwinning project at this link  

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CARNESTOLTES 2021-LA VOLTA AL MÓN CONFINADA

Redactores: Noa Adame i Ainhoa Vázquez 2ESO A -Fem Festa!

El Carnaval a l’institut ja ha finalitzat i molt bé ens ho hem passat!  El divendres 12 de febrer de 2021 l’alumnat, professorat i personal del PAS vam celebrar el carnaval a l’Institut Cubelles. 

La temàtica d’aquest any ha sigut la volta al món, per això totes les classes van escollir un país per disfressar-se. 

Els professorat i el personal de PAS ens van sorprendre amb les seves disfresses de turistes, mentre gaudien el seu viatge visitant totes les classes. Així van poder viatjar a molts llocs, descobrir cultures noves i fins i tot veure les seves vestimentes. 

Es va organitzar un concurs de disfresses i els guanyadors van ser:

1ESO B Tailandia   2ESO D França   3ESO C Japó 4ESOA Egipte   1BAT A Antàrtica

Per no perdre el costum del Carnaval, es va fer una rua, però no us preocupeu que va ser amb els grups bombolla. Vam sortir al pati a fer un tomb per ensenyar les disfresses, acompanyats de la música del nostre país. El turuta va sonar i per descomptat vam ballar.

Aquest any el rei Carnestoltes no ha pogut venir, però el seu missatge amb un vídeo ens va fer arribar i amb l’ajuda de 2 de BAT, que han sigut els organitzadors d’aquest Carnaval, una posada en escena han aconseguit fer.

Encara que el Carnaval ha sigut molt diferent, l’hem volgut celebrar, ja què és una tradició molt important al nostre institut i a tot el Garraf.  

PD: Les fotos de grup classe  han sigut possibles gràcies al nostre fotògraf, Dídac Ruiz de 3 ESO.

Article redactat per: Noa Adame i Ainhoa Vàzquez  2ESOA- Fem Festa

Publicat dins de 15 aniversari, Carnestoltes, Sortides i activitats | Deixa un comentari

Convocatòria de vaga del 8 de març de 2021

El Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga estudiantil feminista per al dilluns 8 de març de 2021. L’alumnat de 3r, 4t d’ESO i de batxillerat ha manifestat de manera majoritària la seva participació en aquesta convocatòria.

Recordeu que l’alumnat de 1r i de 2n d’ESO no es poden adherir a aquestes convocatòries de vagues d’estudiants.

Les famílies de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i de 1r i 2n de batxillerat, a través de Clickedu han rebut una notificació per a confirmar que han estat informades d’aquesta convocatòria i de la no assistència del seu fill-a a l’institut el 8 de març de 2021. En cas que no us sigui possible respondre a aquests notificació a través de Clickedu, preguem envieu una comunicació al tutor-a del vostre fill-a per confirmar que heu estat informats de la seva participació a la vaga estudiantil i que no assistirà a l’institut.

Per una altra banda, la Confederació General del Treball de Catalunya, CGT, i la Intersindical Alternativa de Catalunya, IAC, han convocat una vaga general feminista per al dia 8 de març de 2021, de 0.00 a 24.00 hores adreçada a tots els treballadors i treballadores. Els serveis mínims garantiran que l’institut estigui obert i que tot l’alumnat que hi assisteixi sigui atès.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La Gavina feminista

Publicat dins de General | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Preinscripció a l’ESO 2021: xerrades informatives

A partir del proper 17 de març i fins el 24 de març tindrà lloc la preinscripció per l’ESO. Amb l’objectiu d’informar aquelles famílies que el curs vinent han de matricular els seus fills i filles a l’ESO, hem programat una xerrada informativa que tindrà lloc els dies 4 de març i 10 de març. En el formulari adjunt us podeu apuntar a un dels dos dies, el contingut de les dues sessions serà el mateix.

En aquesta web anirem publicant la informació sobre el procés de preinscripció. Per a qualsevol aclariment sempre us podeu adreçar a la nostra adreça a8057230@xtec.cat

Publicat dins de General | 1 comentari

Som artistes de la Prehistòria! 2021

L’alumnat del 1rESO ha estat treballant en el projecte “Som artistes de la Prehistòria! per descobrir on va aparèixer l’art rupestre i les primeres manifestacions artístiques de la humanitat.

Des de l’àmbit artístic han realitzat també reproduccions en fang de les Venus prehistòriques. A més han reproduït com era aquest art en diferents suports com el paper i en una aplicació digital.

Finalment han posat en pràctica la seva creativitat en un audiovisual, realitzat amb l’aplicació de Wevideo.

Voleu veure els seus resultats?

Album de fotos de “Som artistes de la Prehistòria!”

Album de fotos “Venus prehistòrica”

Publicat dins de 1r ESO, Àmbit social-Artístic, General, projecte, projectes, Socials | Deixa un comentari